fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Adam Kerjs svenska stjärnvärvning till New York

Publicerad: 21 maj 2013, 12:48

Björn Kusa.

Foto: Pressbild.

Ännu en svensk prisbelönad kreatör lämnar Sverige för USA. Adam Kerj rekryterar fjolårets Kycklingstipendiat Björn Kusa till 360i i New York. – Jag gillar verkligen hur 360i har byggt in den sociala delen av kundernas marknadsföring på ett naturligt sätt. Det känns så grymt långt fram i tiden jämfört hur det funkar på de flesta ställen just nu i Sverige, säger Björn Kusa till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Adam Kerj

MH

Magnus Helander


Ad:n Björn Kusa är en av landets största kreatörstalanger. Han är utbbildad på Forsbergs och Hyper Island och har bland annat jobbat på Åkestam Holst och även frilansat. Han tilldelades Kycklingstipendiet i fjol och tar nu ett stort kliv i karriären.

Björn Kusa flyttar till New York och Dentsu-byrån 360i dit han värvats av en annan svensk – Adam Kerj.

– Jag har haft ögonen på Björn i flera år, och för mig och våra kunder är han en drömrekrytering. Precis som vi ser Björn att ideer ska upplevas som mer än reklam. Content är mer underhållning, innovation som kan göra livet lite bättre. Hos oss får han bejaka sin inre geek, säger Adam Kerj och fortsätter:

– Med kreatörer som Björn, som rör sig obehindrat i gränslandet mellan digitalt och socialt, kan vi agera både snabbare, mer innovativt och
klokare för att se till att våra kunder kan vara en relevant del av konversationerna i popkulturen, precis som Oreo, Coke eller Oscar Mayer. Vi jobbar ocksa med mobile first-lösningar för vara kunder som Coke, Kraft & Oscar Mayer, vilket som jag vet att Björn är intresserad av. Hos oss får hans bakgrund komma till sin ratt.

Björn Kusa ser fram emot sitt nya jobb. Han börjar i månadsskiftet juni/juli.

– Det är en nyfiken byrå och det Adam håller på att bygga upp känns som en otrolig utmaning och möjlighet för mig att få vara en del i och bidra till. 360i har ocksa en stor tech-avdelning, och att man har resurser att prototypa och bygga själv är också lockande. Att jobba i en ny kultur i världens mäktigaste stad känns som ett perfekt nästa steg i min karriär.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev