Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Adam Tensta-kungarna byter byrå i New York

Publicerad: 31 augusti 2012, 07:18

Rasmus Keger och Morten Halvorsen.

Rasmus Keger och Morten Halvorsen, som vann två guld i One Show Entertainment för Adam Tensta-kampanjen samt två guld och två brons Cannes, lämnar R/GA New York för Andreas Dahlqvists och Linus Karlssons McCann i samma stad.


Ämnen i artikeln:

Rasmus KegerMcCannAndreas DahlqvistLinus Karlsson

De svenska reklamarna Rasmus  Keger och Morten Halvorsen gjorde en specialkampanj  för hiphop-artisten Adam Tenstas nya låt som bara en person i taget kan  lyssna på ”One Copy Song”.

Nu lämnar de R/GA efter där de jobbat med stora  kunder som Mastercard, Converse och Google och kammat hem priser i  Cannes för Nike och nu senast för Adam Tensta-kampanjen.

Deras nya arbetsplats är McCanns New York-kontor. I augusti tillträdde de som Associate  Creative Directors, det vill säga under cd:n.

– R/GA  har varit helt fantastiskt. Nick Law, Global Chief Creative Officer och  Bob Greenberg CEO, är visionärer och väldigt vänliga människor. Vi  kommer att sakna dem. Tre år har gått väldigt fort och nu känns det som  det är dags att testa något nytt, säger Rasmus Keger.

– Vi har haft ögonen på McCann New York sen Linus Karlsson började där  som kreativ chef. Vi såg en möjlighet att få jobba med duktiga  människor. Andreas Dahlqvist och Linus är väldigt drivna personer. De  delar vår syn på bra idéer och är framför allt två väldigt sympatiska  människor.

Andreas Dahlqvist, vice kreativ chef på McCann:

– Rasmus  och  Morten är extremt talangfulla. Jag har haft ögonen på dem en tid  och ser verkligen fram emot chansen att jobba tillsammans med dem.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.