Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Adidas byter byrå – efter 14 år

Publicerad: 12 mars 2015, 06:13

Adidas väljer 72andSunny.

Sportvarumärket byter byrå efter 14 år, Aftonbladet och DI gör poddsatsningar och Twitter vill stoppa hämndporren. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AdidasTwitterAftonbladetJeremy Clarkson72andSunnyAlibabaSnapchatDagens Industri

Adidas byter byrå efter 14 år
Sedan år 2001 har byrån 180, med säte i Amsterdam och kontor i Los Angeles, varit huvudbyrå för Adidas enorma sportaffär. Men nu åker de ut till förmån för 72andSunny, skriver Adweek. Globalt lägger Adidas runt 150 miljoner dollar per år i medieköp, och den första kampanjen sprungen ur det nya samarbetet väntas komma till hösten.

I ett uttalande säger byråns kreativa chef Glenn Cole att de och Adidas är "likasinnade och tävlingsinrikade partners" och att målet för samarbetet är "inget mindre än att transformera sportmarknadsföringen".

I vintras gick Forsman & Bodenfors copywriter och partner Martin Ringqvist över till 72andSunny i LA, som nu alltså har fått in en ny storkund.

Aftonbladet gör en "Serial"
I veckan blev det känt att reportrarna Anton Berg och Martin Johnson granskar ett svenskt mordfall i podcasten "Spår" – en svensk version av den amerikanska podd-följetongen Serial. Men Aftonbladet vill inte vara sämre. Nu lanserar också de en egen mordpodd: #Fallet. Den leds av erfarne kriminalreportern Anders Johansson och kommer att finnas tillgänglig på flera plattformar, skriver de på den egna sajten.

DI gör politikpodd
Till Almedalen lanserar Dagens Industri en ny podcast helt dedikerat åt politik med namnet "Statsvetarpodden". Den kommer att ledas av Ulf Bjereld, Jonas Hinnfors och Cecilia Farme – alla tre meriterade statsvetare. Tidningen aviserar också ut utökad bevakning under politikverveckan.

Clarkson slog producenten i ansiktet – kan lämna
Igår rapporterade Resumé att Top Gears programledare Jeremy Clarkson blivit avstängd av BBC efter ett bråk med en av programmets producenter. Nu har det framkommit att det handlade om ett rejält handgemäng. Enligt uppfter till The Sun ska Clarkson ha slagit producenten i ansiktet.
– De har gett honom otaliga chanser, men när du slår någon då kan man inte blunda för det längre. De hade inget annat val än att stänga av honom, säger The Suns källa enligt Expressen.
Nu överväger 54-åringen att lämna BBC. Flera kanaler uppges vara beredda att betala enorma summor för att locka honom till sig, enligt Aftonbladet.

Twitter vill stoppa hämndporr
Mikrobloggen har den senaste tiden försökt stama åt och göra det svårare för nättroll att registrera konton. Nu tar de ytterligare ett steg för att städa upp genom att skärpa använvarvillkoren. Enligt Buzzfeed handlar det om att Twitter vill stopppa spridningen av nakenbilder och så kallad "hämndporr" – alltså bilder och filmer som läggs ut på en person mot dennes vilja.

Alibaba investerar i Snapchat
Enligt uppgifter kommer den kinesiska e-handelsjätten köpa in sig i meddelandetjänsten Snapchat. Investeringen ska ligga kring 1,7 miljarder kronor, vilket i så fall värderar hela Snapchat till runt 130 miljarder kronor, skriver Bloomberg.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.