Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Adidas och Stan Smith överens – bästsäljaren tillbaka 2014

Publicerad: 2 juni 2013, 19:46

De klassiska dojorna.

Foto: Adidas.

Resumé har tidigare rapporterat om oenigheten mellan Adidas Originals och tennislegendaren Stan Smith. Nu har parterna rökt fredspipa och enats om royalty-ersättningen för de klassiska ”Adidas Stan Smith”-skorna. De kommer att finnas i butikerna igen från och med våren 2014, efter ett längre försäljningsuppehåll.


Ämnen i artikeln:

Adidas

Stan Smith, tennisstjärna på 1960-talet fram till början  av 1980-talet,  har givit namn till Adidas storsäljare ”Adidas Stan  Smith”. Skon lanserades i början av 1970-talet och är företagets mest sålda sko med 40 miljoner sålda par.

Men sedan i höstas säljer Adidas inte längre den  klassiska dojan. Adidas och Stan Smith har varit oense om royaltyavtalet, alltså hur mycket pengar som Stan Smith får av  försäljningen.

Efter förhandlingar har nu parterna enats om ett nytt avtal och skorna kommer åter upp på butikshyllorna nästa år, meddelar Adidas i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Adidas

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.