Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Adidas-skor i Nike-kampanj

Publicerad: 27 oktober 2008, 09:26

Här poserar Inter-stjärnan Javier Zanetti på Nikes reklambild – i Adidas-skor. – Zanetti är en fantastisk spelare och givetvis är all exponering av Adidas Predator-sko positiv för oss, säger Emma Stjernlöf, pr-chef för Adidas i Norden.


Javier Zanetti i Adidas-skor på Nikes reklambild. Foto: Privat.

I samband med Inters möte med Anorthosis i Champions League på San Siro i onsdags hade Inter-sponsorn Nike dekorerat sin VIP-lounge med nya reklambilder för Inters Replica-kollektion.

En uppgiftslämnare beskriver reklambilds-konceptet som ”väldigt fräsigt, pampigt och storslaget med belysning och tuffa, berömda spelare taget underifrån i grodperspektiv så man skall förstå deras storhet samt val i livet – Nike”.

Inter spelar i Nike-kläder och flera spelare är skosponsrade av Nike, däribland Zlatan Ibrahimovic. Men det finns Inter-spelare som har skor från Nikes ärkerival Adidas på fötterna: Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Cristian Chivu, Patrick Vieira och Walter Samuel.

...och här en lite närmare titt. Foto: Privat.

Och på en av Nike-bilderna syns Javier Zanettis Adidas-skor tydligt.

– Nike fotograferade Inters Replica Kit-kampanj och på dessa bilder finns en grupp Inter- spelare. De spelare som har andra skor än Nike är sponsrade av andra företag. Vi tog Replica-bilderna för att kommunicera ett "team", och alla spelare är inte skosponsrade av Nike. Det är inte så att spelarna är Nike-spelare som bär andra skor. Det här är spelare som stöds av andra märken som spelar för Inter – ett Nike-sponsrat lag, säger  Vita Clausen, pr-ansvarig för Nike i Norden till Resume.se.

Emma Stjernlöf, pr-chef för Adidas i Norden:

– Som jag ser det är detta helt enkelt ett resultat av hur sponsringssystemet ser ut på fotbollsmarknaden idag. Federationer, klubbar och individer har olika sponsorer vilket resulterar i att många fotbollsspelare har ett varumärke på tröjan och ett annat på fotbollsskorna. Vi vill inte kommentera Nikes val av frontfigurer i just denna kampanj, men Zanetti är en fantastisk spelare och givetvis är all exponering av Adidas Predator-sko positiv för oss.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.