Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

AdTail går i konkurs

Publicerad: 24 oktober 2012, 13:12

Under en längre tid hade annonsnätverket AdTail haft problem att betala sina skulder. I maj köptes bolaget upp av Adoperator som hade gjort upp en finansieringsplan. Nu försätts bolaget i konkurs efter ett beslut om likvidation på AdTails stämma.
– Det är bara jävligt tragiskt, säger Stefan Forsberg till Resumé.


AdTail har dragits med ett skuldberg och haft stora ekonomiska problem under en längre tid.

Förra sommaren hade annonsnätverket stora problem med försäljningen. Och fodringar på sexsiffriga belopp från Skatteverket, Clearly AB och Forma Magazines hamnade i Stockholms Tingsrätt.

I maj köptes så AdTail av Adoperator som såg goda möjligheter att låta två verksamheter komplettera varandra. Adoperator upprättande en finansieringsmodell och hoppas lyckas med att vända den negativa trenden.

I sitt erbjudande om att förvärva AdTail från i februari i år skrev Adoperators vd Lena Tehrani:

– Genom affären bildas en slagkraftig aktör på den mycket dynamiska marknaden för annonsnätverk. Bolagens produktportföljer kompletterar varandra på ett bra sätt och förvärvet skapar stora möjligheter för Adoperator att bli en viktig aktör på volymmarknaden för annonser. Adoperator får genom förvärvet en förstärkt säljorganisation och ett breddat produktutbud. Med förvärvet av AdTail tillförs Adoperator stor säljkraft och nya starka produkter.

Nu står det klart att AdTail försätts i konkurs. Vid en stämma som AdTail höll på fredagen 19 oktober beslutade man om likvidation. Under den följande måndagen lämnades en konkursansökan in till Stockholms Tingsrätt.

– De lyckades få in en del nyinvesteringar, men har inte lyckats fullfölja finansieringsplanen. Det är bara jävligt tragiskt, säger Stefan Forsberg, AdTails tidigare vd som lämnade bolaget den 10 augusti eftersom han inte ville ha en chef över sig till Resumé.

Varför blev det så här tror du?
– Båda bolagen har haft det tufft det är ingen hemlighet att de har verkat på en extremt konkurrensutsatt marknad.

I den konkursansökan från Stockholms Tingsrätt som Resumé tagit del av skriver tingsnotarien:

"Bolaget kan inte rätteligen betala sina skulder och denna oförmåga är inte endast tillfällig"

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.