Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Advokat gör reklam för MQ

Publicerad: 12 mars 2009, 14:40

Idag släpper MQ årets första stora kampanj. Ansiktet utåt är brottmålsadvokaten Hanna Lindblom, delägare i advokatfirman Althin. Kampanjen är startskottet för MQ:s nya koncept ”MQ Urban life”.


Ämnen i artikeln:

Catt & Co

Kampanjen, som startar idag torsdag, är årets första stora marknadsföringssatsning utåt. Den visar upp vårens och sommarens byxsortiment. Kampanjen är också första delen i det nya konceptet från klädkedjan. Del ett går under namnet ”MQ Urban Girl” och kommer att synas under fyra veckor. Ansikte för kampanjen är brottmålsadvokaten Hanna Lindblom.

– Nu startar vi våran vår på riktigt. Och vi gör det i dubbel bemärkelse. Dels med en ny kampanj och dels med en helt ny tonalitet. Det här är den första kampanjen som ger uttryck för den urbana hemvistelsen som MQ är. Hösten 2002 började vi att tydliggöra varumärket. Hösten 2006 tog vi nästa steg. Nu lanserar vi del tre, säger Joakim Holmstrand, marknadschef på MQ.

Kampanjen är signerad Catt & Co som MQ samarbetat med sedan 2002. Då lanserades konceptet ”MQ of Sweden”. Målet var att förtydliga varumärket. Fyra år senare kom del två. Då var payoffen ”MQ big fan of varumärken” och målet var att visa att MQ sålde både egna varumärken samt andras. Del tre, som lanseras nu, ska visa att MQ är en kedja för den urbana människan.

– Många människor aspirerar till storstan och till storstadslivet oavsett om de bor där eller inte. Det handlar om en livsstil där kläder för jobb, fritid, umgänge och fest flyter ihop. Alla dessa möten med människor i olika situationer kräver en viss typ av kläder och de erbjuder MQ, säger Joakim Holmstrand.

Kampanjen kommer att synas utomhus samt i dagstidningar. Enligt Holmstrand handlar del ett inte om att göra ett jättestort avtryck.
– Nej, just den här kampanjen kommer inte göra någon stor skillnad, men den ger en riktning, Det kommer att krävas uthållighet över tid för att befästa det nya konceptet i folks medvetande. Med tiden kommer det ge en bild och smak av MQ som jag tror kommer stärka varumärket över tid.

Modell för första kampanjen är brottmålsadvokaten Hanna Lindblom.
Hur hittade ni Hanna?
– Det var ett pusslande och grävande. Catt & Co tog fram ett antal förslag och Hanna kändes klockren och trovärdig. Hon kändes också bra bildmässigt. Hon passar för den här kampanjen. Dessutom kändes det bra att bara jobba med en modell, hon bildar ramen för den här kampanjen. Hon är urban girl. Nästa kampanj blir ett annat tema.
– Hanna är välutbildad, snygg, reser mycket och har två småbarn. Hon är precis det som urbana tjejer är och vill vara, hon kändes helt enkel perfekt, säger Catt Olsson, cd på Catt & Co.

Hanna Lindblom jobbar inte som modell annars.

Vem blir eran ”urban” man?

– Ja, det får du vänta och se. Killarna ska få plats de också. Tittar du lite längre fram så kommer du att få se det, säger Joakim Holmstrand.

Vad har ni för budget för den här kampanjen?
– Jag vill inte svara på det. Men vi håller en kontinuitet i vår marknadsföringsbudget.

MQ

Kund: MQ Retail AB
Ansvarig: Joakim Holmstrand
Projektledare: Anna Färnevik

Reklambyrå: Catt och Co
Strategic Director: Peter Györki
Creative Director: Catt Olsson
Art Director: Ebba Blomgren
Copy: Ola Gatby, Claes Britton
Projektledare: Desirée Mozart
Original: Paula Uotila

Modell: Hanna Lindblom, advokat
Foto: Peter Gehrke/Adamsky
Stylist: Lisa Lindqwister/LundLund
Hår: Carina Finnström
Make: Kajsa Svanberg

Retusch: Matchmill
Repro: Linjepunkt
Tryck: Billes

Mediebyrå: Vizeum

Pr byrå: Evahelena Pr

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Catt & Co

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.