Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Afrikaners vardag – via mobilen

Publicerad: 19 november 2014, 10:08

We Effect (tidigare Kooperation utan Gränser) har dragit igång kampanjen "En vanlig vecka" där svenskar ska kunna uppleva hur vardagslivet är i ett land som Kenya via tre kenyaners sms-uppdateringar. Prime och The Amazing Society ligger bakom kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Amazing SocietyPrime

"Att hämta vatten tog mig många timmar i dag. Vattendraget nedanför huset är bara en tunn liten strimma så jag letar på andra ställen också, i gropar och diken. Jag måste fylla plastdunken skopa för skopa."

Det framgår av Hellen Ngina Mutisas sms-uppdateringar om sitt liv på den kenyanska landsbygden.

We Effect-kampanjen är tänkt överbrygga 600 mils avstånd mellan Sverige och Kenya och påminna svenskarna om en "annan verklighet" – få svenskar förstår vad det innebär att leva på några kronor om dagen, enligt We Effect.

– När vi kommunicerar om situationen i utvecklingsländer måste vi alltid försöka minska alla hinder som finns på vägen hem till svenskarnas köksbord. Det är inte bara flera hundra mil som skiljer, det är även miljö, kultur, klimat, hudfärg och mycket annat. Den här kampanjen minskar avstånden, säger Ola Richardsson, kommunikationschef på We Effect i en kommentar.

Kampanjens upplägg innebär att man via sms-uppdateringar får följa tre kenyaners vardag och deras kamp mot torka och på mat och pengar.

Här kan man följa personerna.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Amazing SocietyPrime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.