Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Aggressiv alkoholreklam lyfter Systembolaget

Publicerad: 11 januari 2012, 11:40

Aggresiv reklam ökar försälningen på Systembolaget.

Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Systembolagets försäljning av vin fortsatte öka under 2011, något som delvis beror på den aggressiva alkoholreklamen. – Logiskt att det finns en koppling, säger presschefen Lennart Agén till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Systembolaget

Svenskarnas köp av vin steg med 1,7 procent 2011 jämfört med föregående år. En förklaring sägs vara ett större kunnande och intresse hos kunderna. Lennart Agén ser även annan orsak, och pekar på alkoholreklamen som en faktor.

– Syftet med reklamen är ju naturligtvis att stimulera köpet av produkterna. Så det är väl det är logiskt att det finns en koppling mellan vinreklamen och ökade köp.

Samma koppling ser Agén på trendbrytaren mörk starksprit, som motsatt till den nedgående vitspriten visar nästintill oförändrade siffror. Här exponeras framförallt whisky och cognac intensivt i media.

Vad gäller Systembolagets alkoholfria produkter, som ökat med 25,5 procent, säger Agén att det länge förekommit en satsning.

– Vi kommer att tillsammans med leverantörerna fortsätta lyfta fram alkoholfria alternativ, det är viktigt att erbjuda detta i sortimentet.

Ämnen i artikeln:

Systembolaget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.