Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

AHA-video blir reklamfilm

Publicerad: 8 april 2009, 12:28

AHA:s gamla slagdänga ”Take On Me” gav Jesper Ohlsson nya vibbar. Här är kampanjen från målarfärgsföretaget Jotun, den norska reklambyrån Try och Social Club.


Ämnen i artikeln:

TryFilmtecknarnaSocial Club

Uppdraget gick ut på att visa hur lätt det är att ta bort färgen Lady Easy Clean. Resultatet blev en avdamning av AHA:s gamla hit ”Take On Me”. Regissör är svenske Jesper Ohlsson på Social Club.

– Att vi fick loss originalmusiken till filmen var ju otroligt roligt. Filmen hade fungerat utan låten också men vi ville göra konceptet fullt ut och då ville man verkligen sätta alla detaljer. Vi funderade över vem den karaktären skulle vara idag, x antal år senare. Tanken var att casta en kvinna som var med när det begav sig och dyrkade Morten Haarket likt så många andra, säger Jesper Ohlsson.

Idén till filmen utvecklades av Try och Social Club tillsammans. För animationen svarar Filmtecknarna som använt sig av tekniken rotoscopeing, det vill säga att det filmade materialet ritas av ruta för ruta. Alla bakgrunder är tecknade för hand.

– Vi filmade kvinnan och en kille som spelade den tecknade gubben en dag i studio mot green-screen och detta material användes antingen för att rita av, som i kvinnans fall, eller för att användas som referens för rörelser och mimik, som i tecknade gubben.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

TryFilmtecknarnaSocial Club

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.