Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åhléns skänker inredning till Stadsmissionen

Publicerad: 6 april 2016, 08:36

Åhléns lanserar kampanjen "Inredning som gör skillnad". Kampanjen innebär att då vissa utvalda inredningsprylar köps på sajten, doneras samma produkt till skyddade boenden för utsatta kvinnor.


Ämnen i artikeln:

ÅhlénsStadsmissionen

Kampanjen innebär alltså att du som kund kan bidra till ett mera trivsamt boende för kvinnor som har utsatts för våld i hemmet. På Åhléns sida finns ett urval av inredning och om du köper någon av prylarna skänker de samma produkt till Stadsmissionens skyddade boenden.

– Hemmet är en plats där man ska kunna känna sig säker och trygg, men så är det tyvärr inte för alla. Varje år söker sig många kvinnor som blivit utsatta för hot och våld av sin partner till Stadsmissionens skyddade boenden. När vi nu ska lansera vår nya e-handel vill vi samtidigt lyfta en viktig fråga och göra en insats. Vi är mycket glada över vårt långvariga samarbete med Stadsmissionen och hoppas att de som besöker vår nya sajt också känner att de vill göra en skillnad, säger Lina Söderqvist, Marknadschef på Åhléns, i ett uttalande.

På Åhléns sajt kommer 1000 produkter vara märkta med en husikon med ett hjärta i. Huset symboliserar de produkter som kommer skänkas till Stadsmissionen om man köper dem, och de produkter som redan har skänkts färgas röda. Om produkten man vill köpa är slut, eller om man vill köpa en annan vara, kan man även donera pengar till ändamålet.

När kampanjen har nått sitt slut skickas alla produkter till Stadsmissionens skyddade boenden och då får de i sin tur distribuera varorna till de hem som behöver dem mest. För att visa ett exempel har Åhléns redan inrett ett boende tillsammans med inredaren och samtalsterapeuten Lo Bjurulf. Så här ser det inredda hemmet ut:

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

ÅhlénsStadsmissionen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.