Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Airbnb anordnar Kiss-konsert – för hajar

Publicerad: 7 oktober 2019, 06:48

Foto: Airbnb

För att lansera den nya satsningen "Airbnb Animal Experiences" gör Airbnb en skruvad kampanj där ett antal gäster bjuds in till en exklusiv spelning med legendariska rockbandet Kiss – som görs för vithajar.


Ämnen i artikeln:

AirBnBReklam

I Airbnb:s nya kategori "Airbnb Animal Experiences" erbjuds upplevelser där djuren står i centrum. Satsningen beskrivs som ett nytt sätt att få kontakt med djurvärlden och Airbnb hoppas på så sätt ge sina gäster en djupare förståelse för vikten av djurs rättigheter.

För att lansera satsningen gör Airbnb en skruvad kampanj baserad på forksning som visar att vithajar har en särkild preferens för heavy metal och rockmusik. Inom kampanjen bjuds åtta personer för 50 dollar per person in på en båttur längs Australiens sydkust där det legendariska rockbandet Kiss kommer att genomföra en spelning för de vita hajar som lever i området.

Men på resan kommer även värden Matt Waller vara, samt hajexperten Dr. Blake Chapman som kommer dela med sig av kunskap om hajar och den marina djurvärlden. Inför spelningen kommer gästerna åka ner under vattnet i en u-båt medan Kiss-medlemmarna Paul Stanely, Gene Simmons, Eric Singer och Tommy Thayer kommer spela sina största hits ombord på båten, så gästerna kan se hur ljudet attraherar hajarna.

– Jag har hjälpt människor att få meningsfulla – och minnesvärda – upplevelser med vithajar under åratal, och genom det får du verkligen se hur alla hajar har olika personligheter. De gillar till och med olika typer av musik. Det viktigaste för mig har alltid varit att se till att mötena med hajarna är respektfulla och etiska. För att lyckas med det underlättar det om människorna är de som befinner sig i burar! Nu med Kiss kommer vi ta det till en ny nivå – människor kommer underhålla hajarna, inte tvärt om, säger Matt Waller i ett pressmeddelande.

Alla intäker från Kiss-konserten kommer gå till Australien Marine Conservation Society. Spelningen kommer äga rum den 18 november.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

AirBnBReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.