Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åker på mångmiljonstämning efter könsdiskriminering

Publicerad: 15 oktober 2015, 09:03

Foto: Colourbox

Från början ville den tidigare MSL-medarbetaren ha 100 miljoner av Publicis på grund av könsdiskriminering. Nu har stämningen fastställts till tre miljoner dollar, motsvarande 24,3 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

MSLGroupMSLPublicis Groupe

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I februari 2011 stämde en tidigare anställd på MSL Group ägaren Publicis pr-enhet för könsdiskriminering. Monique da Silva Moore ville från början ha 100 miljoner dollar i skadestånd. I går fastställde rätten beloppet till tre miljoner dollar, skriver AdAge.

Stämningen bygger på klagomål från 101 kvinnor som tidigare varit anställda på MSLAmerica och berörde både lönesättningen och diskriminering i samband med graviditeter.

"Vi är övertygade att vår policy för arbetsplatsen är laglig, korrekt och icke-diskriminerande. Domen säger inte att vi gör något fel och vi behöver inte ändra vår policy. Vi fortsätter att vara fullt dedikerade till en rättvis, jämlik och respektfull behandling av våra anställda", skriver MSLGroup i ett uttalande.

När de kvinnliga pr-konsulterna skrev sin ursprungliga stämning hävdade de att de nekats lika lön, befordran och andra karriärmöjligheter av Publicis. I stämningen framkommer att Jim Tsokanos, tidigare vd för MSLGroup i USA, fällt flera olämpliga kommentarer om de kvinnliga anställdas klädsel och utseende under sin tid på företaget. Han ska också frekvent ha bjudit ut unga kvinnliga anställda på barrundor.

Under 2008 ska han ha sagt inför många anställda att han "behöver en stor svingande kuk för att leda mellanvästern" när han sökte efter en kandidat att till chefspositionen för Mellanvästern-regionen. Kommentaren blev vida omdiskuterad på företaget.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev