Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åkestam Holst dominerar

Publicerad: 20 mars 2018, 14:29

"Humanium", "Gör Donken", "Sweden on Airbnb" och "PeeAd" – fyra kampanjer med många vinstchanser i Guldägget 2018.

Foto: Bilden är ett montage

Med 23 nomineringar – hela 11 för IKEA – har Åkestam Holst överlägset flest vinstchanser i Guldägget. Ta del av byråtoppen på Resumé.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerReklamGuldäggetGuldägget 2018

I samband med fjolårets Guldäggsgala skedde ett tronskifte. Åkestam Holst plockade hem två guldägg och åtta silverägg och blev Guldäggets vinnare efter en epok med Forsman & Bodenfors som tydliga dominanter. Byrån kan upprepa segertåget den 19 april på Waterfront då man sitter med överlägset flest nomineringar (23 stycken). Flest vinstchanser har byrån med IKEA (11) bland annat i integrerat för konceptet "Där livet händer". Av byråns kampanjer är det "Pee ad"/IKEA respektive "The Humanium Metal Initiative"/IM Individuell Människohjälp som har flest nomineringar, med fyra vardera.

Skuggar gör Forsman & Bodenfors (15 nomineringar). Byrån har det senaste året fokuserat på den internationella expansion som intensifierats sedan MDC Partners förvärv av byrån 2016. I år är det "Sweden on Airbnb" för VisitSweden våren 2017 som ger byrån flest tillfällen att le lite extra (tre nomineringar).

De flesta av NordDDB:s 12 nomineringar är för och Klarna (3) och McDonald's (5). "Gör Donken", som togs fram i samarbete med Prime, har tre chanser att vinna, bland annat i film.


BYRÅTOPPEN (nomineringar Guldägget 2018)
Åkestam Holst 23*
Forsman & Bodenfors 15*
NordDDB 12*
King 6
Great Works 4*
Happy F&B 4
Garbergs 3
ANR BBDO 3
Ingo 3
Prime 3*
Abby Priest 3
Saatchi & Saatchi 3
M&C Saatchi 2
McCann 2
Reform Act 2
TBWA 2
Volt 2
Bedow 2
Open Studio Stockholm 2
Uncle Unicorn 2
Oatly Department of Mind Control 2*
NORDELL & NORDELL AFFAIRS 1
Fotograf Björn Terring 1
Markus 1
Gabor Palotai Design 1
Bryner 1
POL Oslo 1
House of Radon 1
Essen International 1
Bold 1
Stockholm Design Lab 1
AFFAIRS (C More) 1
Momentum 1
Jung 1
ORD&BILD 1
Emakina DBG 1
Ehrenstråhle 1
Isobar 1
North Kingdom 1
Milk 1

* Fyra av Åkestam Holsts nomineringar är för "The Humanium Metal Initiative" som togs fram tillsammans med Great Works. Tre av NordDDB:s nomineringar är för "Gör Donken" som togs fram i samarbete med Prime. Två av Forsman & Bodenfors nomineringar är framtagna tillsammans med Oatly Department av Mind Control. Resumés byråsammanställning är exklusive de individuella utmärkelserna Guldskift och Guldblick.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.