Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Åkestam Holst överlägsen vinnare i Månadens Kampanj – här är topp 20-listan

Publicerad: 9 Januari 2019, 14:16

Petronella Panérus, vd på Åkestam Holst

Foto: Julia Lundin

När 2018 skrivs till Månadens Kampanj-handlingarna står det klart att Åkestam Holst dominerar fullständigt. De vinner totalen – för tredje året i rad.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusÅkestam HolstMånadens KampanjReklam

Under året som gått har Åkestam Holst skrapat ihop tre gånger så många poäng som tvåan när vi räknar ihop vinsterna för hela Månadens Kampanj 2018.

Volt kommer tvåa och Garbergs placerar sig på tredjeplats. Noterbart är också att Forsman & Bodenfors, som förr om åren prenumererade på vinsten i Månadens Kampanj, i år placerar sig på delad tiondeplats tillsammans med Stendahls och ANR BBDO.

Åkestam Holst har vunnit med kampanjer som "Billboards Beyond Boarders", "Adam Berit" och "Har du moms, eller?" Ofta i flera kategorier. Totalt vinner de fyra kategorier och finns på topp tre-listan i sju av Månadens Kampanjs nio kategorier.

Vad har du för tips till andra som vill knipa er förstaplats nästa år?
– Det finns inget hemligt recept, bara långsiktigt och konsekvent hårt arbete, talangfulla medarbetare som gillar att gå till jobbet och uppdragsgivare som förstår vikten av kommunikation som gör skillnad. Plus förstås jurymedlemmar som ser det vi ser. Om någon gör ännu bättre jobb nästa år så är det bara att gratulera. Vi kan bara gneta på, säger Petronella Panérus, vd på Åkestam Holst.

Förutom i Månadens Kampanj har ni ju vunnit snart sagt allt som går att vinna. Hur många flaskor champagne har gått åt på kontoret i år?
– Vi har trots allt en rätt nykter syn på reklamtävlingar. De får aldrig bli ett mål i sig själva, först kommer alltid att lösa den kommunikativa uppgiften eller problemet. Men priserna är ett viktigt kvitto på hur vi står oss och tack och lov finns ingen konflikt mellan målet och kvittot, tvärtom. Och visst försöker vi fira, helst tillsammans med kunderna.

Vi har hört det ryktas om att ni har scheman över Månadens Kampanjs mötesdatum uppsatta på kontoret, stämmer det?
– Vi har städscheman, semesterscheman, naprapatscheman, massagescheman och en massa andra scheman. Så visst finns det scheman även för Månadens. Hur skulle vi annars komma ihåg att skicka in något (eller gå på semester)?

Topp 20 placeringar i Månadens Kampanj 2018:

1. Åkestam Holst
2. Volt
3. Garbergs
4. Ingo
5. Abby Priest
6. King
7. Ehrenstråhle
8. Nord DDB
9. Happy F&B
10. Stendahls, Forsman & Bodenfors, ANR BBDO
11. Saatchi & Saatchi
12. Profil Kommunikation, Uncle Unicorn, Bryner, BankerWessel & Appelberg
13. B-Reel & Volontaire
14. TBWA
15. Henrik Nygren Design
16. Kärnhuset, Reform Act, Brand Union, Grey Gothenburg, Bold & Storyfire
17. Animal & Slutet är Nära
18. Borg Owilli
19. Perfect Fools
20. Wenderfalck

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.