Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åkestam Holst tappar chef

Publicerad: 18 juni 2008, 10:19

Åkestam Holst firade sitt guldlejon under solen i Cannes. Samtidigt sa en av deras chefer upp sig i Stockholm.


Magnus Hamberg lämnar Åkestam Holst.

Magnus Hamberg är chef och delägare för Åkestam Holst Promenad. Nu väljer han att hoppa av byrån – utan att ha något nytt jobb klart.

–  Jag har hela tiden drivits av personliga utvecklingar. Nu har jag kommit till en punkt där jag inte utvecklas längre. Då är det mitt ansvar att sluta, säger Magnus Hamberg.

Åkestam Holst Promenad startade för 3,5 år sedan i samband med att Åkestam Holst vann Posten som kund. Postens krav var att Åkestam Holst skulle utöka sitt erbjudande och i den vevan startades Promenad med målet att hitta helhetslösningar för byråns kunder.

Bolagets ägs till 51 procent av Åkestam Holst och 24 procent var av Magnus Hamberg och hans kollega. Nu köper Åkestam Holst tillbaka aktierna. Däremot är någon ny vd inte klar.

– Nej, vi har ingen efterträdare klar. Vi har bara vetat om det någon vecka och ska påbörja rekrytering nästa vecka, säger Göran Åkestam, på plats i Cannes.

Samtidigt kommer Magnus Hamberg försöka att hitta ett nytt jobb.

– Jag vill jobba med att utveckla min talang. Det är att hitta skärningen mellan varumärkeslöftet och hur man maximerar försäljningen.

I klarspråk: Vad vill du göra nu?
– Jag är öppen för allt och hoppas att något ska dyka upp. Jag har ingenting bestämt och det är första gången det är så. Jag kan tänka mig att gå tillbaka till kundsidan men jag vill inte sluta att jobba med reklam, säger Magnus Hamberg.

Bland kunderna hos Åkestam Holst Promenad finns: Posten, ATG, Hemtex, Sibylla, Felix och OLW.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.