Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åkestam Holst värvar tre stjärnkreatörer

Publicerad: 3 juni 2014, 12:33

Jeremy Phang, Desiré Engström och Petter Hernmarck

Flera stora kundvinster gjorde att Åkestam Holst behövde förstärkning.
Nu har byrån gjort klart med tre välrenommerade kreatörer:
Jeremy Phang och Desiré Engström från Lowe Brindfors samt Petter Hernmarck från Droga5 i New York.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstAndreas Ullenius

I december förra året tog Åkestam Holst över SAS-kontot, fick riksuppdraget för Friskis & Svettis och fick internationellt förtroende för storkunden Arla. Belastningen har varit hård och byrån har därför varit på värvningsjakt parallellt med samgåendet i det nordiska byrånätverket North Alliance (NOA).

Nu värvas copywritern Desiré Engström och ad:arna Jeremy Phang och Petter Hernmarck till byrån. De två förstnämnda hämtas från Lowe Brindfors medan den senare varit kreatör på Droga5 i New York under fem års tid.

– Vi behövde större personalstyrka när vi fått in nya kunder samtidigt som de uppdragen från de befintliga kunderna har växt. För att hinna med och hjälpa våra kunder så bra som möjligt behövde vi få in fler kreatörer, säger Andreas Ullenius till Resumé och fortsätter:

– Eftersom vi befinner oss i många pitcher krävs det också en överkapacitet för att optimera processerna och kunna avsätta kompetens till pitcherna.

I början av året stod det klart att Åkestam Holst gick upp i det nordiska byrånätverket NOA.

– Nätverket är en tillgång när det kommer till rekrytering och vi får tillgång till en bredare kompetensbas. Vi har alltid haft extremt höga krav på de som söker sig till oss och varit väldigt kräsna. Eftersom vi är måna om vår kultur är det mycket som ska klaffa, även på det personliga planet, för att vi ska anställa någon.

Vad tillför trion er rent kreativt?
– Alla tre är både duktiga innovatörer och samtidigt fokuserade på hantverket. Det är så vi vill att vår  byrå ska vara.

Jeremy Phang kommenterar flytten från Lowe Brindfors i ett mejl till Resumé:

"Jag ser det inte som att jag lämnar Brindfors egentligen. Utan mer att jag gavs chansen att få jobba på Åkestam Holst. Och, som jag ser det, får man den chansen så tar man den. Kompisarna därifrån har jag ju trots allt kvar."

Desiré Engström skriver:

"Det är två skilda saker. Jag trivdes väldigt bra på Brindfors och har många fantastiska vänner där.  Men har alltid varit nyfiken på Åkestam.  Just nu känns som ett perfekt läge att börja eftersom det kommit in många nya kunder och händer mycket spännande med NoA o.s.v.. Det kändes rätt att ta den chansen helt enkelt."

David Droga hyllar Petter Hernmarck:

"I min karriär har jag haft lyckan att jobba med många stora kreatörer över hela världen. Utan tvekan är Petter en av mina favoriter genom tiderna. En stor tänkare, med litet ego. Petter är irriterande talangfull och lätt att tycka om. En av byråns största personligheter. Faktumet att han återvänder till Sverige är kanske det enda som får mig att acceptera att han lämnar oss. Han har bidragit till mer än bara vårt arbete, han har hjälpt oss att bygga vår kultur. Han kommer att vara saknad", skriver han i ett mejl till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.