Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åkestam Holst: ”Vi kommer inte att ha någon CD-roll på kort sikt”

Publicerad: 28 augusti 2019, 09:04

Åkestam Holst creative director Magnus Jakobsson lämnar byrån för att i stället starta eget med Evelina Rönnung. Nu berättar NoA:s Sverige-chef Petronella Panérus att han inte kommer att ersättas under den närmaste tiden.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusÅkestam HolstMagnus JakobssonReklam

Åkestam Holst har de senaste åren dominerat den svenska tävlingsscenen. Byråns klättring förbi Forsman & Bodenfors som landets mest prisade har skett parallellt med att Magnus Jakobsson rekryterades som creative director och fick mandat att genom rekryteringar och idéer forma sitt byråns kreativa arbetssätt.

Kort efter att han belönades med Platina på Guldägget i våras meddelade Åkestam Holst att Magnus Jakobsson lämnar byrån för nya utmaningar. I förra veckan kom Resumé med nyheten att han startar byrån JR. tillsammans med sin tidigare kollega på Åkestam Holst Evelina Rönnung.

Petronella Panérus, Sverigechef för nätverket NoA där Åkestam Holst ingår, säger att byråns fokus i dagsläget handlar om att skapa kollektiva arbetsprocesser. Under samlade NoA sina byråer och omkring 350 medarbetare i Tulehuset med en ambition att öka graden av samarbete och stärka konkurrenskraften. Det innebär att tillsättningen av Magnus Jakobssons efterträdare dröjer.

"Vi kommer inte att ha någon renodlad CD-roll, åtminstone inte på kort sikt. Alla kreatörer har redan ansvar för sina respektive uppdrag och kunder och så kommer det att rulla på. Under hösten kommer vi att sätta ännu större fokus på det kreativa kollektivets ansvar och förmåga och så får vi utvärdera efterhand.", skriver hon i ett mejl till Resumé.

Enligt Resumés källor ska det ha förts en diskussion om en intern tillsättning av creative director. Nu verkar alltså NoA-ledningen ha kommit fram ett annat beslut.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.