Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åkestam Holsts inspelade könskorrigering vinner guld

Publicerad: 19 april 2018, 09:20

De bandade röstförändringen under Alex pågående könskorrigering – för att belysa att ingreppet är olagligt i 60 länder. Åkestams Holsts kampanj för Europride 2018 ger guld i kategorin audio.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerÅkestam HolstEuroprideGuldäggetTBWA StockholmForsman & Bodenfors

Alex injicerades med testosteron under en sjumånadersperiod i syfte att byta kön, från kvinna till man. För varje spruta gjorde han en röstinspelning. I Åkestam Holsts kampanj "The voice of change" för Europride – som 2018 anordnas i Sverige –  får lyssnaren ta del av förändringen från början till slut.

Målet är att Alex resa ska bli laglig i större delar av världen. Det tålmodiga tilltaget fick juryn på fall, vars motivering lyder som följer:

"Guldägget i kategori audio går till 30 sekunder ljud, 30 sekunder ljud som berättar en 6 månader lång historia. Dessa 6 månader kryper sedan in under huden och lämnar oss förstummade och även något avundsjuka över att inte vi hade hittat på och genomfört denna bomb till idé. Grattis EuroPride 2018 och Åkestam Holst."

Kampanjen producerades av Flickorna Larsson.

Silverägget i audio tilldelas Forsman & Bodenfors "Språkstöd – en frustrerande radioreklam" för Fastighetsbyrån och även TBWA Stockholms "Vad hör du?" för Mind.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.