Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åkestam om nätverksplanerna

Publicerad: 14 juni 2013, 11:29

Göran Åkestam, vd Åkestam Holst.

I veckans nummer av Resumé berättar vi att Åkestam Holst kommer att ingå i det nordiska byrånätverk som norrmännen Thomas Høgebøl och Helge Onsum nu bygger upp. Byrån förnekar att den köps upp. – Det är inte sant. Åtminstone inte just nu. Och aldrig på det sättet, skriver de i ett blogginlägg.


Ämnen i artikeln:

Göran ÅkestamÅkestam Holst

I gårdagens tidning, i en artikel med rubriken "Nytt nordiskt nätverk köper Åkestam Holst" skriver Resumé:  

"Planen på ett nytt nordiskt byrånätverk är så gott som klar. Projektet, som leds av norrmannen Thomas Høgebøl, skulle egentligen ha offentliggjorts i veckan. Men finansiärerna har bestämt sig för avvakta tills efter sommaren. Då presenteras köpet av Åkestam Holst".  

Vi hänvisar i artikeln till flera av varandra oberoende källor som hävdar att byrån kommer att ingå i det nya nätverket. Vd Göran Åkestam valde att inte kommentera uppgifterna innan publicering. Men i ett blogginlägg på hemsidan skriver de:

"Idag skriver branschtidningen Resumé att ett "Nytt nordiskt nätverk köper Åkestam Holst". Det låter både intressant och utmanande. Men Det är inte sant. Åtminstone inte just nu. Och aldrig på det sättet".  

De skriver vidare att de alltid har varit positiva till att bygga allianser med andra aktörer i branschen, och att byrån är för egensinniga och stolta för att köpas upp.  

"Möjligen kan vi tänka oss att själva ta initiativ och driva utvecklingen mot att bli den leverantör och samarbetspartner som vi tror kommer att efterfrågas de närmaste fem-tio åren i ett allt mer utmanande medielandskap. Det är väl ungefär så mycket man kan säga om Resumés nyhetsjakt; Ingenting är omöjligt. Men det är vi och inte media som bestämmer vad som händer, när det händer och, framför allt, om det händer".  

I Resumés artikel konstaterar vi att "förutom pengar bygger deras (Høgebøls och Onsums) erbjudande på en möjlighet för byråledarna att få vara med i ett tidigt stadium i uppbyggnaden av det nordiska nätverket".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.