Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Åkestam om porrguldet i Cannes: ”Sjukt”

Publicerad: 25 juni 2015, 06:28

Kampanjen.

Reklamforskaren Nina Åkestam till attack mot juryn bakom den omdebatterade vinsten i Cannes, Facebook-aktien nu mer värd än någonsin och Buzzfeed kan bli tv. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Mattias GöranssonMikael HolmströmFacebookFilterBuzzfeedNina Åkestam

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Nina Åkestam om porrguldet i Cannes: "Sjukt"
Resumé har i flera omgångar rapporterat om debatten kring porrkampanjen #handsoffs guldvinst i direktkategorin i Cannes Lions. Nu går reklamforskaren och kolumnisten Nina Åkestam till attack mot juryn bakom vinsten: "Jag trodde att vi var på väg mot nya tider. Men så kommer de här jurymedlemmarna och visar att nej, det är vi inte alls. Man kan vara kreativ chef på en stor byrå och på allvar tycka att ansvar, det får någon annan ta", skriver hon i en kolumn i Metro.

Buzzfeed kan bli tv
Under gårdagens Cannes meddelade Buzzfeeds vd Jonah Peretti att de nu tittar på hur de kan ta varumärket till tv-rutan. Utmaningen, sa han, är hur de ska kunna anpassa en digital sajt till en analog värld, rapporterar The Wall Street Journal.

Facebook-aktien värd mer än någonsin
I går uppnådde Facebook-aktien all time high med 88,86 dollar per aktie. I och med det värderaas jättebolaget till strax under 250 miljarder dollar. Det skriver Techcrunch.

Boltenstern till konkurrenten
Det 23-åriga stjärnskottet Isabel Boltenstern slutade på Viasat i april. Då hade hon inget jobb att gå till. Men nu är hon klar för Discovery Networks Sweden och kommer i höst att leda sändningarna för Champions Hockey League, skriver SportExpressen.

Mikael Holmström om u-båtskritiken: "Karaktärsmord"
Filters chefredaktör Mattias Göransson och DN:s försvarsreporter Mikael Holmström har råkat i luven på varandra. Efter att Mattias Göransson i senaste numret av Filter gjort reportaget "DN går på grund" om u-båtsjakten. "Ett försök till karaktärsmord på mig", skriver Holmström på Aftonbladet Debatt och menar att han inte har haft fel om ubåtsobservationerna. Göransson svarar med att Holmström "skapar ett slutet tankesystem".

Bonnier lanserar internationell digitaltjänst
Det rör sig om en helt ny tjänst för digitala böcker som Bonnier ska lansera. Formen kommer att vara av abonnemangsmodell, som tjänster som Storytel och danska Mofibo, skriver branschtidningen Svensk Bokhandel.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev