Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Aktien faller efter Forsman & Bodenfors samgående

Publicerad: 19 september 2018, 06:28

Forsman & Bodenfors ägare fortsätter att gå trögt på börsen, ilska mot Viaplay efter tekniskt haveri och Facebook lanserar kontroversiellt verktyg. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MDC partnersFacebookReklamForsman & BodenforsViaplay

Under tisdagsmorgonen amerikansk tid annonserade MDC Partners att man slår samman svenska Forsman & Bodenfors med KBS (Kirshenbaum, Bond, Senecal och Partners). Innan Nasdaqs stängning föll MDC Partners aktie med -1,16 procent till 4,25 dollar. Börskursen för reklamnätverket har fallit med omkring - 40 procent under det senaste halvåret. Tilläggas bör att fallet har avtagit den senaste veckan (-2,27) från att ha presterat -12,24 procent den senaste månaden. Så sent som i förra veckan lämnade koncernchefen Scott Kauffman bolaget.

Ilska mot Viaplay efter tekniska störningar
I går kväll drog Champions Leagues gruppspel igång. Men Viaplays tittare hade inte möjlighet att se starten av matcherna. För många tittare tog det så mycket som en timme innan sändningarna startade. På Facebookoch Twitter visade många kunder sin ilska över det tekniska strulet, rapporterar Aftonbladet.

Nyhetssajter med i Facebooks kontroversiella Ad Archive – trots protester
Facebooks system Ad Archive är ett sätt att hantera spridandet av desinformation på plattformen som präglade eftervalsdebatten när Trump valdes till USA:s president hösten 2016. Nu har Facebook beslutat sig att inkludera sponsrade artiklar från nyhetssajter i arkivet. Arkivet kommer samla innehåll som berör politiska frågor och publicister har motsatt sig förslaget eftersom de befarar att journalistiken kommer att klassificeras som politiska annonser. Facebook har beslutat att lägga innehåll från nyhetssajter i en separat sektion, men står fast vid att sponsrade artiklar ska finnas med i arkivet. Det skriver Digiday.

Undersökning: Läsarintäkter allt viktigare för publicister
Med Facebook och Googles allt större andel av den digitala annonsmarknaden stiger läsarintäkters betydelse i både en svensk och global kontext. Enligt en undersökning som Digiday (BETALLÄNK) genomfört uppger 31 procent av publicisterna att deras betalsajter levererar bättre än sina övriga editioner. 30 procent av publicisterna uppger att premiumprodukterna levererar marginaler på mer än 25 procent.

Youtube skrotar gaming-appen
Youtube rullade ut en separat app för streaming av spel för tre år sedan. Nu går appen Youtube Gaming i graven, eftersom den aldrig lyckades få tillräckligt många användare. Det meddelar Youtube själva. Appen kommer att avvecklas någon gång framåt våren 2019. Appens funktioner kommer dock att finnas kvar via den ordinarie Youtubes ordinarie plattform. Det rapporterar Techcrunch.

Axel Springers vd till Netflix styrelse
Netflix har rekryterat mediejätten Axel Springers vd Mathias Döpfner till styrelsen för att få expertis inom digitala medier och den europeiska marknaden. I ett uttalande till The Drum säger Netflix-vd:n Reed Hastings att rekryteringen ger styrelsen ett "ovärderliga perspektiv och insikter.

Apple betalar skatteskuld till Irland
För två år sedan beslutade EU-kommissionen att Apple hade fått orättvisa skattelättnader av den irländska regeringen. Domen överklagades av både Apple och Irland utan att få gehör och nu har den irländska regeringen inkasserat närmare 150 miljarder kronor i skatteskulder och ränta från Apple, rapporterar The Guardian.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.