Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Alcro väljer Le Bureau

Publicerad: 6 juni 2013, 05:00

Alcro har varit på byråjakt sedan man bröt samarbetet med Lowe Brindfors och gick ut i pitch i början av våren. Valet föll på Le Bureau som nu får ett överpripande ansvar för kommunikationen som ensam byrå.


Ämnen i artikeln:

AlcroLe Bureau

Lowe Brindfors tappar Alcro efter ett mångårigt samarbete. Detta när färgvarumärket med över 200 återförsäljare och 10 egna yrkesbutiker väljer att inleda ett samarbete med Le Bureau efter en omfattande upphandling med assistans av byråvalskonsulten Gunilla Bergh.

En av anledningarna bakom byråbytet är att Alcro vill samla all sin kommunikation hos en partner, och man går från att ha anlitat tre byråer till att nu ha en enda huvudleverantör för samtliga kommunikationsbehov.

– I takt med att vi ska utveckla och stärka vårt varumärke ytterligare, känner vi ett behov av att ta nya grepp med vår kommunikation. Le Bureau har visat att dom förstår vår affär och har en vidöppen syn på kommunikation som vi fastnat för, berättar Linda Sandberg, varumärkeschef hos Alcro.

Samarbetet har precis startat och en lanseringskampanj för ny utomhusfärg samt ett övergripande kommunikationsstrategiskt arbete står överst på agendan följt av löpande kommunikationsinsatser och kampanjer, men exakt när det första större aktiviteten kommer vill inte Linda Sandberg avslöja än.

– Vi har just kommit igång, och nu ska vi ta nästa steg men när resultatet blir synligt kan jag i dagsläget inte säga, säger Linda Sandberg.

För Le Bureau blir det ännu en fjäder i hatten och det andra större retailuppdraget på kort tid. Byrån ser med tillförsikt på samarbetet.

- Förutom att Alcro är ett anrikt och fint varumärke, känns det inspirerande att det är ett företag som vill bidra till nytta i samhället. Det ska bli riktigt roligt att ta oss an de utmaningar och möjligheter som dom står inför säger Gustaf Sehlstedt, vd och kundansvarig på Le Bureau.

Arbetsgruppen som kommer jobba med Alcro hos Le Bureau

Julia Stenius, ad
Lennart Häger, copywriter
Toni Donnelly/Amanda Bermheden, produktionsledare
Claes Kjellström, planner
Gustaf Sehlstedt, kundansvarig

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AlcroLe Bureau

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.