Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Äldsta kvinnan någonsin i Sport Illustrateds baddräktsnummer

Publicerad: 10 februari 2016, 07:28

Annonsen i det ikoniska magasinet ska visa att baddräktsmodeller kan se olika ut, mediebolaget fördubblar omsättningen och Google pudlar kring adblockers. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Sports IllustratedMichael WolfPerfect Day

Äldsta kvinnan någonsin i Sport Illustrateds baddräktsnummer
Den 16 februari släpper det ikoniska magasinet Sports Illustrated sitt traditionsenliga baddräktsnummer. Den största överraskningen återfinns på annonsplats. Varumärket Clad guldfärgade baddräkt marknadsförs med 55-åriga Nicola Griffin. Ett sätt att visa att baddräktsmodeller kan se olika ut. Nicola Griffin är därmed den äldsta kvinnan som tagit plats i Sport Illustrateds baddräktsnummer sedan starten 1964.

– Folk tror att du förlorar din sex appeal när du blir äldre, men det är en myt. Jag har aldrig känt mig sexigare, säger Nicola Griffin till AdWeek.

Hennes medverkan är en av tre sidor som e-handelsföretaget Swimsuits for All köpt i numret.

Perfect Day fördubblar omsättningen
I en intervju med Breakit i somras lovade Perfect Day Medias vd Hannah Widell att omsättningen skulle fördubblas under 2015. Nu bekräftar hon att löftet i podcasten Värvet.

– Vi har dubblat detta år också, bokslutet blev precis klart. Men vi har inte bara dubblat omsättningen utan också vårt resultat, säger Hannah Widell i podden.

Det innebär att omsättningen kommer att land på omkring 35 miljoner kronor att jämföra med 17,9 miljoner kronor under 2014. Vinsten kommer att landa på omkring 1,5 miljoner kronor (773 Tkr).

Google pudlar om förbud mot adblockers
Google har tidigare beslutat att förbjuda ett antal adblocker-appar från Google Play. Efter klagomål från Rocketship, utvecklaren bakom Adblock Snabb, har Google ångrat sig och appen finns återigen på Google Play, rapporterar Techcrunch. Enligt sajten representerar draget en kursförändring i Googles syn på vilka appar som ska finnas tillgängliga och tillåts i deras appbutik för Android.

Wolf sorti – en världsnyhet
Nyheten att Swedbanks vd Michael Wolf fick sparken uppmärksammades i flera internationella medier. Financial Times anser att det var oväntat av storbanken att tvinga bort honom till följd av toppchefernas fastighetsaffärer. Till tidningen Wall Street Journal säger Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på Folksam att storägaren inte hade informerats om åtgärden i förväg. Till nyhetsbyrån Bloomberg uttrycker flera förvaltare sin besvikelse över att Michael Wolf har tvingats bort. "Dåliga nyheter för banken" anser Karl Morris, analytiker på Keefe, Bruyette & Woods i London som konstaterar att den sparkade vd:n har ett högt anseende på marknaden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.