Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Alexander Skarsgård hakar på #bajenskägg

Publicerad: 23 april 2014, 12:04

Alexander Skarsgård.

Foto: Situation Bajen.

Reklamnätverket Situation Bajens kampanj #bajenskägg har spridit sig över Atlanten. Alexander Skarsgård fick se filmen och väljer nu att delta i kampanjen.


Ämnen i artikeln:

HammarbyAlexander SkarsgårdSituation Bajen

Kampanjen #bajenskägg ska symbolisera Hammarbys långa väg till Allsvenskan.

Budskapet är: ”Vi som väntat så länge”.

Kampanjen  handlar om att Södermalm fyllts av skägg som en symbol för att man har valt  att sluta raka sig sedan Hammarby flyttade ned i Superettan.

Filmen har Krister Henriksson som berättarröst och han säger bland annat:

”Södermalm. En plats där folk genom alla tider har hållit stilen  oberoende av klasstillhörighet eller bakgrund. Vart jag än går möts jag  av skägg. Långa, korta, ovårdade och välkammade.”

Alexander Östlund figurerar bland annat i filmen och tanken är att skägg bli så intimt  förknippade med att Bajen att skäggiga i andra klubbar antingen måste  raka sig eller erkänna att man sympatiserar med Bajen.

Nu har  kampanjen även spridit sig över Atlanten och närmare bestämt till  Alexander Skarsgård.

Han kom till makeup-trailerna och krävde prompt att få ett bajenskägg för att kunna ta ett exkusivt foto till kampanjen.

– Det  är ett humoristiskt sätt att pika andra med värme och kärlek. Hammarby  har en fin skäggtradition på läktarna och skägget står för något äkta i  supporterskapet, säger Olle Ljungman, talesperson  för Situation Bajen, som är Hammarbys inofficiella och supporterdrivna reklamnätverk.

Alla  som kan visa upp ett Bajenskägg får rabatter i utvalda butiker på Söder och  på sajten bajenskägg.se ska alla som har taggats med #bajenskägg samlas.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.