Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Alice Bah en innovation inom kulturdepartementet"

Publicerad: 3 oktober 2014, 09:15

Lisa Lindström inledde bekantskapen med Sveriges nya kulturminister när hon kom in som kund för Tankesmedjan Sektor 3. Det blev totalt tre år ihop på byrån. - Hon är en fantastisk person. Modig, kunnig och med ett jättestort hjärta. Allt på en och samma gång, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeKulturdepartementetLisa Lindström

Hon har inte hunnit prata med Alice Bah Kuhnke om utnämningen, men hon vet att Sverige nya kulturminister har bra koll på mediebranschen och vad den digitala transformationen innebär.

Hon lämnade rampljuset när hon stod på toppen av sin karriär i mediebranschen?
- Jag tänker att vad hon har gjort är att ha pluggat på. Hon har läst en hel del, jobbat med hållbarhetsfrågor och ungdomsfrågor. Det känns som lite som att hon har tränat inför en större uppgift, säger Lisa Lindström.

Hon menar också att Alice Bah Kuhne berör alla i ett rum så fort hon kommer i det i och med hon kombinerar att vara ordentligt påläst med en stor värme.

Du borde få lätt att få audiens hos henne?
- Jag vet att hon vet vilka frågor branschen brinner för. Jag tror inte att jag kommer att behöva så mycket audiens hos henne. Det här känns som en innovation inom kulturdepartementet, säger Lisa Lindström.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.