Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Alltid tråkigt när duktiga kollegor slutar”

Publicerad: 8 januari 2014, 08:38

Bjarte Eide.

Foto: Jimmy Eriksson.

Bjarte Eide, vd för M&C Saatchi i Norden, kommenterar nu medgrundaren Patrick Drys avhopp: – Alltid tråkigt när duktiga och trevliga kollegor slutar.


Ämnen i artikeln:

M&C SaatchiMartin CedergrenAlexander ElersLinda ElersBjarte EideKlara Eide

Enligt Bjarte Eide har byrån känt till delägaren Patrick Drys planer på att lämna byrån sedan i somras.

– Vi kan inte göra annat än att önska honom all lycka och hålla god kontakt. Vi firade av honom med pompa och ståt redan innan jul.

Har ni haft en samsyn om verksamheten bland delägarna?

– Ja. M&C Saatchi är grundat på en filosofi om brutal enkelhet och behovet av en ny byrå för en ny tid.

Hur fyller ni luckan efter Patrick Dry?

– Vi har vetat att han velat ge sig ut på nya äventyr sedan i somras, så har vi haft god tid att planera för det och ta in de resurser som behövs.

M&C Saatchi i Stockholm som grundades för drygt ett år sedan av Bjarte och Klara Eide, Martin Cedergren och Patrick Dry, tog in två nya delägare i höstas: Linda och Alexander Elers.

Hur är läget för M&C just nu, som du ser det?

– Vi har haft en fantastisk start. Men detta är bara starten av starten. Eftersom vi är en del av en börsnoterad koncern kan vi inte kommentera vårt ekonomiska resultat for 2013 förrän senare i år, säger Bjarte Eide.

Några nya kunder?

– Förutom Alliansen har vi just vunnit ytterligare ett uppdrag och återkommer om det lite längre fram när vi kan berätta mer.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.