Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Althén & Co petar vd:n

Publicerad: 19 februari 2008, 09:38

Joel Sommerfeldt lämnar reklambyrån Althén & Co efter drygt ett år som vd. Grundaren och tidigare vd:n Jonas Althén går i stället åter in som vd. – Det blir bäst så här, säger Joel Sommerfeldt till Resume.se.


Joel Sommerfeldt (till vänster) och Jonas Althén i samband med att Sommerfeldt presenterades som ny vd hösten 2006.

Joel Sommerfeldt kom in som vd hösten 2006 och efterträdde då Jonas Althén som i stället tog över ansvaret för kunden Bergendahls-gruppen och även blev strategisk resurs i enskilda projekt för byråns kunder.

Nu, 18 månader senare, lämnar Sommerfeldt byrån. Jonas Althén går på nytt in som vd och dessutom tillsätts en byråledare – Niclas Höggren.  Han kommer att ta över det dagliga arbetet.

Enligt vad Resume.se erfar är det vikande omsättning och marginaler som lett fram till förändringarna. Den versionen ger dock inte Joel Sommerfeldt:

– Vi har haft ett förändringsarbete som nått etappmålet, att flytta allt till Malmö. Nu får någon annan ta vid, säger Joel Sommerfeldt, som nu går tillbaka till sin egna konsultverksamhet.

18 månader är kort tid som vd. Kommentar?
– Ja, det kanske man kan tycka. Men det är bäst så här.

Jonas Althén dementerar att Joel Sommerfeldt fått sparken.

– Joel har genomfört förändringsarbetet genom att flytten till Malmö. Hans styrka ligger i att organisera och strukturera och nu när vi går in i en ny fas var det dags för ett skifte.

Hur ser du på byråns ekonomiska utveckling?
– Vi mår utmärkt bra.

Enligt uppgifter till Resume.se upplever ni vikande omsättning och marginaler. Kommentar?
– Det håller jag inte med om. Vi upprätthåller god lönsamhet och har nya kunder på gång, exempelvis har vi börjat jobba med Lime Everfresh Group, en ny ocjh spännande uppdragsgivare.

Du var vd tidigare och nu är du det igen. Är det bra med dessa byten?
– Det finns ändå en kontinuitet. Jag är ägare och har alltid funnits närvarande och det är inget ovanligt att man byter vd i den här branschen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.