lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Amazons reklamintäkter rusar – över två miljarder dollar

Publicerad: 27 april 2018, 06:30

Amazon mer än fördubblar reklamaffären, Facebook varnar för nya läckor och Super Bowl-snackisen blev storvinnare på D&AD. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

FacebookMarknadsföringD&ADReklamAmazon

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Amazon mer än fördubblade reklamintäkterna under första kvartalet, till 2,03 miljarder dollar. En ökning med 139 procent jämfört med Q1 2017. Reklam är det överlägset starkaste tillväxtområdet för e-handelsjätten som dragit nytta av marknadens skifte till programmatisk annonsering, skriver AdAge. Affären beskrevs som en "ljusglimt" i kvartalsrapporten som presenterades under torsdagen. De totala intäkterna steg med 34 procent under kvartalet till 51 miljarder dollar .Under presentationen hintade finanschefen Brian Olsavsky att nya format för videoannonsering kommer lanseras. The Drum vittnar om en trend där Amazon i allt högre utsträckning börjar utmana Google om marknadschefernas budgetar för sök.

Facebook kan möta ny skandal efter Cambridge Analytica
Några veckor efter krisen som följde avslöjandet att Facebook skickat vidare användardata kring 87 miljoner amerikanska väljare till Cambridge Analytica som såldes til Trump-kampanjen inför valet berättar it-jätten att man räknar med att upptäcka motsvarande läckor. Det skriver Bloomberg. I en inlaga till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen skriver Facebook att nya läckor är en riskfaktor, samt att medierna högst sannolikt kan upptäcka dessa läckor före Facebook.

Facebooks teknikchef: Läste inte igenom villkoren
Facebook läste själva inte igenom villkoren för appen som gjorde det möjligt flr för Cambridge Analytica att komma över information om 87 miljoner användare. Det uppgav Facebooks teknikchef Mike Schroepfer i samband med att han förhördes i ett brittiskt parlamentsutskott på torsdagen, skriver CNBC.

Han erkänner också att Facebook inte informerade brittiska myndigheter sedan företaget förstått att användardata hamnat i händerna på Cambridge Analytica.

– Det gör ont när vi gör misstag. Det gör ont när människor missbrukar vår plattform. Vi är människor och gör misstag. Jag skulle inte vilja jobba på ett företag som jag inte tyckte hade integritet.

Pepsi ökar reklambudgeten för att minska gapet
Moderbolaget PepsiCo, som bland annat äger varumärkena Pepsi, Mountain Dew och Gatorade planerar att investera mer pengar i marknadsföring efter att ha tappat försäljning och marknadsandelar.
– Trots att vi gjort mindre ökningar av medieinvesteringarna har Pepsi tappat dramatiskt i share of voice gentemot huvudkonkurrenten, som ökat sina medieköp ordentligt de senaste två åren.", säger Pepsis vd Indra Nooyi till The Drum.

Super Bowl-snackisen storvinnare på D&AD
Saatchi & Saatchis Super Bowl- kampanj "It's a Tode AD" blev storvinnare under reklamtävlingen D&AD i London och tog hem svarta pennor tillsammans med McCann New Yorks mycket omtalade Fearless Girl och Host/Havas' hållbarhetslöfte som Palau-turisterna fick avge i den syftesdrivna kampanjen Palau Pledge. Det skriver AdWeek.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev