Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

American Apparels skandal-vd får foten

Publicerad: 19 juni 2014, 06:45

Dov Charney

Foto: American Apparel

Kontroversiella klädmärket American Apparels styrelse har beslutat att sparka grundaren Dov Charney, SVT sände TV4:s match av misstag och Der Spiegel offentliggör NSA-dokument. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Dov CharneyTwitterSVTEdward SnowdenAmazonTV4American ApparelNSA

American Apparel ger grundaren sparken
Han har varit i blåsväder förr och ofta försvarat sig med hjälp av kontroversiella uttalanden. Men nu har American Apparels styrelse fått nog av Dov Charney och natten till torsdag, svensk tid, gick man ut med att ger klädmärkets grundare och vd sparken. Anledningen som framförs är en pågående utredning kring anklagelserna mot Dov Charneys dåliga uppförande. Det är ännu oklart om beslutet beror på en specifik incident. Sedan tidigare har styrelsen för klädmärket, som gjort sig kända för sin sexistiska reklam, stått bakom sin grundare, det rapporterar Wall Street Journal.

SVT sände TV4-match
SVT lovar att se över sina rutinerna sedan kanalen av misstag råkat sända cirka 20 minuter av TV4:s match Spanien-Chile i sin play-tjänst.
– Jag ska kolla upp varför det har blivit så, säger Max Bursell, projektledare på SVT, till Expressen.

Amazon lanserar egen mobil
Amerikanska e-handelsjätten Amazon. Vars ägare Jeff Bezos köpte Washington Post förra sommaren,  har presenterat den egna smartphonen "Fire" vid ett evenemang i Seattle. Med lanseringen hoppas bolaget kunna hitta synergier genom att koppla ihop telefonen med sina tjänster för musik, e-böcker och video, det rapporterar TT-Reuters.

Der Spiegel offentliggör NSA-dokument
Tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel har gjort samtliga av Edward Snowdens dokument som handlar om Tyskland tillgängliga, det rapporterar DN. Dokumenten bevisar att Tyskland varit NSA:s bas i Europa. Nu får den tyska regeringen svårt att hävda att man inte känt till NSA:s verksamhet i Tyskland.

Nu kan du twittra GIF:s
I går annonserade Twitter att det nu blir möjligt att ladda upp gif-filer i sitt flöde. Samtidigt måste följarna trycka på play för att se dina rörliga animeringar. Det skriver Nyheter 24.

En copylegendar har gått ur tiden
Den kreativa kraften bakom copyn till några av reklamhistoriens största kampanjer har avlidit. Julian Koenig valdes in i den anrika skaran "Copywriting Hall of Fame" redan 1966 som sjätte person. Bland hans mest kända kampanjer återfinns 'Think Small' and 'Lemon' för Volkswagen. Han blev 93 år gammal, skriver AdAge.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.