Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Analoga hemsidan kraschade direkt

Publicerad: 6 februari 2012, 08:46

Bild på den analoga hemsidan.

Idag klockan 08.00 lanserade två reklamstudenter från Göteborg världens första analoga hemsida, efter en timme kraschade sidan på grund av överbelastning. – Det här är naturligtvis också en liten flirt mot byråerna.


Två reklamstudenter från Yrkeshögskolan i Göteborg lanserar idag världens första analoga hemsida. Hemsidan kommer vara live i fem dagar och styras av den som ligger först i kön. Isället för att göra en klassisk porfoliosida valde duon att istället göra världens första analoga hemsida:

– Vi tänkte på hur Internet hade sett ut om det hade blivit påkommet idag. Då kanske man hade riggat en kamera i sitt rum och läst lite ur sin dagbok eller visat sina senaste affischer för sina kompisar på andra sidan, säger Peter Eriksson och Rasmus Andersson som ligger bakom sidan.

Vid frågan på hur de kom på idén till den analoga sidan svarar Rasmus Andersson:

– När alla andra ville göra flashiga hemsidor för att visa upp sina saker, så ville vi visa upp oss och hur vi tänker.

Sidan fungerar via en web-kamera som streamar ett rum de sitter i. På väggen i rummet kan man trycka på vad man är intresserad av och sakerna börjar fungera på riktigt. Man kan till exempel lyssna på musik, kolla video, lära sig lite om duon eller belöna dem med after work.

– Det är ju en blandning av analogt och digitalt, du måste ha en dator och internet för att kunna styra. Men vi har tagit det så långt vi kunnat, säger Peter Eriksson.

– Om du vill komma i kontakt med oss trycker du på "Fax Us", då dyker det upp en mailruta som är kopplad till vår fax som står i rummet. Den som skickar ser då sin hälsning komma ut i samma sekund som den skickas till oss, fortsätter Rasmus Andersson.
Sidan ligger uppe till fredag: www.madebypeterandrasmus.com

Erika Siljendal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.