lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Anders Nyström lämnar McCann

Publicerad: 22 april 2013, 08:57

Anders Nyström.

Foto: Pressbild.

Som en konsekvens av McCanns nya ledningsstruktur lämnar nu Anders Nyström byrån. Han har varit på McCann i över fem år och senast som vd för McCann Stockholm.

Ämnen i artikeln:

McCannAnders Nyström

MH

Magnus Helander


När McCann i februari kommunicerade sin nya ledningsgrupp fanns inte Anders Nyströms namn med.

Nu står det klart att han lämnar byrån, precis som ex-koncernchefen Robert Bryhn. Beskedet kommer inte som någon skräll.

I ett pressmeddelande i dag, måndag, säger Anders Nyström:

– Jag  har haft fem fantastiskt roliga och lärorika år sedan vi kom in med  Starsky till McCann. Men nu känner jag mig nyfiken på att prova nya  saker. Och det är dessutom rätt tillfälle att göra det,  säger Anders  Nyström.

– Vi har  diskuterat olika alternativ framåt inom McCann, men med tanke på den  förändring som pågår i McCann så känns det som ett bra beslut att kliva  av helt och låta den nya ledningen ta byrån in i nästa fas, fortsätter  han.

Fredrik Westerman, Sverigechef för McCann Worldgroup:

"Det  stämmer, vi har diskuterat olika möjligheter men Anders har valt att  tacka nej. Jag önskar honom lycka till i det han kommer att göra."

Anders Nyström är fåordig om framtiden:

– På kort sikt har jag några projekt som jag tänkte ge lite tid. Sedan ska jag ägna sommaren åt att fundera över nästa steg.

McCann Worldgroup Sveriges nya koncernchef är Fredrik Westerman.  Han kommer närmast från Visa, där han senaste åren var vd för  verksamheterna i Norden och Baltikum. Han har också varit på SEB Kort,  Eurocard och Diners Club.

Johan Nilsson är ny  executive creative director och byråledare. Han kommer från JJP/Isobar,  och har en bakgrund som copywriter/ECD på Lowe Brindfors. Andra byråer  han har varit på är F&B, Garbergs och TBWA.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev