Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Andersch till Intersport

Publicerad: 21 januari 2009, 12:30

Erik Andersch skulle basa för McCanns expansionsplaner i Göteborg. Samtidigt har han tagit jobbet som marknadschef för Intersport.


Ämnen i artikeln:

Erik AnderschMcCannIntersport

Erik Andersch är anställd av McCann och marknadschef på Intersport. Foto: Carina Jäderström

I augusti förklarade Erik Andersch för Resumé att han skulle lämna Trigger Momentum för att leda McCanns storsatsning i Göteborg. Ett halvår och en finanskris senare är det bara ett av tre jobb som han innehar för tillfället.

Ett av dem består i att vara marknadschef – för kunden Intersport. Titeln marknadschef har i ärlighetens namn också ett tf framför sig.

Erik Andersch är även fortsättningsvis anställd av McCann, understryker han.  
– Det är en del i ett projekt för Intersport som är en av våra största kunder. Jag är även fortsättningsvis ansvarig för kunden Volvo Finans. Jag arbetar också med en del andra case, som jag inte kan berätta om just nu, säger Erik Andersch.

Han ser inget anmärkningsvärt i att han går över till kundsidan eftersom han sedan tidigare även haft kundansvaret för Intersport.
– Jag hjälper till under en övergångsperiod, sedan får vi se hur det blir, säger han.
– Jag har ju dessutom arbetat som marknadschef i tio år.

Den här storsatsningen som du och Michael Storåkers pratade om i augusti, vad hände med den?
– Nu jobbar vi med befintliga kunder samtidigt som vi försöker få in nya kunder. Vi fortsätter den resan, men vi har inget nytt om nya kunder.

Kan man sköta två sådana jobb samtidigt?
– Det är två kunder som jag kan mycket väl, men jag har naturligtvis hjälp även om jag går djupare in i Intersport.

Före och under din  tid på Momentum i Göteborg pågick också det bokföringsfiffel som nu kommit i dager. Påverkade det också till ett bättre resultat för enheten under din tid?
– På den frågan kan jag bara hänvisa till den juridiska enheten på McCann. Jag vet själv inte exakt vad personen har åsamkat de olika bolagen.

Har du på något sätt belönats på grund av ett bättre resultat än vad som varit fallet?
– Nej. Och jag vet helt ärligt heller inte hur detta kunde pågå under så lång tid.

Finns det något samband mellan ditt nya uppdrag för McCann i augusti och avstängningen av den person som orsakade förlusterna, som skedde ett par månader tidigare?
– Nej, det har inget med det att göra. Jag jobbade redan med flera av McCannn-kunderna.

När fick du kännedom om fifflet?
– Under våren. Det är också väldigt svårt att upptäcka något sådant här.

Vart tog pengarna vägen?
– Ingen aning, ingen aning. Du får prata med McCann. Jag kan helt enkelt inte svara eftersom jag inte vet. Det är så mycket pengar under lång tid.

Hur stor del av förlusten står Momentum i Göteborg för?
– Ingen aning, men vi är ju störst. Jag kan bara hänvisa till Michael Storåkers. Jag kan helt enkelt inte svara eftersom jag inte sett siffrorna.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.