Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Andreas ”Epic Split” Nilsson till storsatsande bolag

Publicerad: 9 maj 2014, 07:24

Andreas Nilsson is on fire.

Andreas Nilsson – som regisserat jättesuccén ”The Epic Split" med Jean Claude van Damme för Volvo Trucks – lämnar produktionsbolaget Folke Film för storsatsande Bacon som korats till Europas bästa produktionsbolag.

Ämnen i artikeln:

Folke filmVolvo TrucksEpic SplitAndreas Nilsson

MH

Magnus Helander


– Jag har länge följt Andreas jobb, hans filmer är små konstverk med skruvad humor och en otroligt visuell bredd. Han har otroligt många strängar på sin "regi-lyra". Det är fantastiskt att vi nu får Andreas till Bacon, säger Ylva Axell, exekutiv producent på Bacon, i en kommentar.

Bacon, i fjol korat till Europas bästa produktionsbolag, grundades för 12 år sedan i Köpenhamn av Martin Werner och Kasper Wedendahl. Nyligen öppnade bolaget ett kontor i Stockholm, med Ylva Axell – tidigare FLX – i spetsen.

Andreas Nilsson har förutom jobben för Volvo Trucks gjort reklamfilmer för kunder som Nike, Toyota, Target, Telenor, Schweppes mfl och musikvideos med många stora artister, 2 Chainz, Dizzee Rascal, David Guetta och Robbie Wiliams.

Nu senast regisserade han fyra reklamfilmer för norska Telenor. Epic Split har över 72 miljoner visningar opå Youtube och vinner reklamtävlingar världen äver på löpande band.

– Jag har haft några fantastiska år med Folke Film i Sverige och lärt mig väldigt mycket där. Men ibland är det helt enkelt läge att röra på sig. Bacons nätverk är unikt och det är ovanligt med bolag som har sån hög nivå på alla bitar i hela produktionskedjan, från ax till limpa. Eller från yngel till padda som min Farmor brukade säga, säger Andreas Nilsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev