Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Animal inleder samarbete med Edelman – tar över Deportivos kunder

Publicerad: 17 december 2018, 14:19

Efter att Edelman Deportivo la ned sitt svenska kontor inleder Edelmankoncernen samarbete med kommunikationsbyrån Animal.


Ämnen i artikeln:

EdelmanAnimalReklam

Tidigare i höstas avslöjade Resumé att Edelman Deportivo lade ned sitt Stockholmskontor. Anledningen ska ha varit kraftigt stigande produktionskostnader samt att byrån tappat en del av sina större uppdrag, bland annat Google.

LÄS MER: Grundarna plockade ut miljoner – sedan skrotades Edelman Deportivo

Nu står det klart att Edelmankoncernen, en av världens största kommunikationskoncerner, istället teamar upp med Animal som ny samarbetspartner på den svenska marknaden. Samarbetet är redan igång och Animal har tagit över Edelman Deportivos tidigare kunder. Båda byråerna har riktat in sig på att bygga pr och förtjänad media kring sina projekt.

– Animals kärna handlar om att vara i ständig förändring. Vi har nu möjligheten att utöka och integrera PR-kompetens i vår verksamhet. Målet är att helt integrera dessa kompetenser i våra kreativa team och processer för såväl nya som gamla kunder. På så sätt kan vi skapa mer förtjänad media som adderar värde på en både kreativ och strategisk nivå för våra kunder, säger Animals vd och grundare Henrik Palm Johansson.

Samtidigt aviserar Animal en förstärkning med nästan 20 medarbetare, som ska läggas till den befintliga personalstyrkan på 40 personer. Målet med tillväxten är att kunna ta sig an även globala uppdrag. 2017 omsatte Animal 46 miljoner kronor med en vinstmarginal på 10 procent.

– Vi är väldigt glada över att samarbeta med Animal i Sverige. Det är tydligt från kvaliteten i deras kundportfolio och från arbetet Animal utför för dem att vi bör vara en utmärkt matchning, säger Carol Potter, president & CEO för Edelman Europa, Mellanöstern & Afrika.

Genom samarbetsavtalet kommer Animal även få tillgång till Edelmans internationella nätverk. Animal jobbar i nuläget med kunder som Falcon, Eriksberg, Spotify och Volvia.

– Likt Edelman är och förblir Animal en självständig byrå – nu med en potential att ta ut vårt arbete i världen. För denna möjlighet är vi mycket tacksamma till Edelman. Vi har redan välkomnat nya medarbetare från det före detta Edelman Deportivo-teamet som också hunnit kickstarta arbetet. Det här nya teamet, liksom de nya kunder som nätverket för med sig gör oss otroligt positiva inför framtiden, säger Henrik Palm Johansson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

EdelmanAnimalReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.