torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Ankan" i rollen som friluftsperson i skildring av allemansrätten

Publicerad: 7 juni 2018, 10:34

Foto: Pressbild

Komikern Anders "Ankan" Johansson spelar entusiastisk friluftsperson och illustrerar allemansrätten på ett underhållande sätt, när Svenskt Friluftsliv släpper ny kampanj.

Ämnen i artikeln:

ReklamKampanj

AH

Alex Hartelius


Den nya kampanjen kommer att försöka få fram budskapet om vikten av allemansrätten. I fyra filmer kommer tittaren att få följa med den entusiastiska, men ändå vilsna, friluftspersonen som spelas av Anders "Ankan" Johansson – tidigare känd från bland annat duon "Anders & Måns".

Eftersom "Ankan" inte har så bra koll på läget ute i friluftslivet, kommer en flicka att hjälpa honom förstå allemansrätten.

– Det är viktigt att vi ser till att kunskapen om allemansrätten hålls levande, den ger oss stora möjligheter att vara i naturen, säger Ulf Silvander, generalsekreterare för Svenskt
Friluftsliv, i en kommentar. Men det finns också lagar som man behöver förhålla sig till – det är dessa vi vill visa. Komikern Anders Johansson gör det på ett underhållande sätt!

Friberg/Åhl Film har producerat den första kampanjfilmen för Svenskt Friluftsliv, som sedan kommer att komma med ytterligare tre filmer under sommaren. De kommer att visas på Svenskt Friluftslivs Facebooksida "Friluftsliv i Sverige" och på Youtube. Den
andra filmen, som handlar om var man kan tälta, kommer också att gå som bioreklam i Malmö under perioden 29 juni till 19 juli i år.

Arbetsgrupp

Svenskt Friluftsliv:
Dina Evenéus, Ansvarig för PR & Kommunikation

Friberg/Åhl:
Regissör & Producent: Jakob Åhl
DoP: Shazi Özdemir
B-Foto: Malin Gutke
C-Foto: Netta II Nilsson
Elektriker: Samantha Wikmark
Kostym: Maja Colliander
Rekvisitör: Chantal Starco
Ljud: Agnieszka Lewalski
Smink: Anna Lundqvist
Produktionsledare: Karl Sjöholm
Casting: Charlotte Wandt
Klippare: Jakob Åhl
Ljuddesign: Erik Ullstad, BOOM BOOM
Grade: Sebastian Guest, Terrassen Post

Första kampanjfilmen hittar du här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev