fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ankarsrum släpper receptbok med mat som ätits av genier

Publicerad: 25 oktober 2018, 08:50

I en ny global kampanj har Ankarsrum samlat en rad hemliga recept från några av världens mest framstående personer. Via kampanjen kan du bland annat få recept till Ingvar Kamrads gäddpaté och Søren Kierkegaards kycklingsoppa.

Ämnen i artikeln:

ReklamAbby Priest

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


"Du blir vad du äter" lyder en klassisk Wasabröd-kampanj signerad reklamlegendaren Jan Cederqvist.

Kanske är det därifrån Abby Priest fått inspiration från i sin senaste kampanj för Ankarsrum. I kampanjen och receptsamlingen "Genius recipes" har de samlat en rad hemliga familjerecept från en rad historiska och framstående personer.

Kampanjen syftar till att få fler att laga mat från grunden.

– Ankarsrum är ett varumärke med stora ambitioner. Deras klassiska hushållsassistent har snurrat i svenska kök sedan 1940 och det känns superkul att nu hjälpa dem föra varumärket ut i världen och slå ett slag för den hemlagade matens förträfflighet, säger Oskar Hellqvist, creative director på Abby Priest.

Kampanjen kommer att synas i sociala medier och på kampanjsajten geniusrecipes.ankarsrum.com. Där kan man bland annat ta del av recept till den danske filosofen Søren Kierkegaards kycklingsoppa, nobelpristagaren i kemi Christiane Nüsslein-Volhards kladdkaka och jazzsångerskan Ella Fitzgeralds kyckling marengo.

– Det är en enorm ära för oss att få tillåtelse att presentera de här recepten i samlad form för alla att ta del av och vi hoppas att de kan hjälpa till att sprida matlagningsglädje i köken. Vi kan inte garantera att du blir ett geni av att äta hemlagad mat, men att välja bort färdigmat ett par dagar i veckan är både roligt och bra för kropp och själ. Vi brinner för ordentlig och hemlagad mat och det skadar ju inte att äta samma sak som genierna gör, säger Marcus Grimerö, CEO på Ankarsrum Kitchen AB.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev