onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Anmälare rasar mot klen vedklyvare

Publicerad: 19 december 2022, 09:56

Rasar mot rejäl vedklyvare som visade sig vara liten och klen: ”Passar till att klyva tändstickor”.

Ämnen i artikeln:

KonsumentverketReklamBlack Friday

JW

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Under Black Friday marknadsförde webbutiken Ormani träklyvaren ”Woodstar Deluxe” som en pjäs som skulle ta uti med rejäla vedbitat, samtidigt som den såldes till ett påstått rejält vrakpris. Men de som nappade kände sig i slutändan lurade. Den var inte alls så fantastisk som många som köpte den trodde.

– Den var liten och klen och passar till att klyva tändstickor, uppger en man i Örebro, en av ett 40-tal anmälare till Konsumentverket, enligt Nyhetsbyrån Siren

En kvinna i Hedemorahåller med mannen.

– Vid leverans sa ar produkterna som leksaker i tunt material som man absolut inte kan klyva ved med. Ser inte ut som på bilderna och informationen på hemsidan, skriver hon i en annan anmälan

En Kungsbacksbo uttrycker att klyvaren inte ens duger till att klyva en gurka. Klyvaren uppges vara bara 19 cm hög och ha en diameter på ca 10 cm, långt mindre än det intryck som reklambilderna gett.

Totalt har 46 anmälningar kommit in till Konsumentverket, enligt Siren.

Missnöjda köpare har även ventilerat sin frustration på omdömessajten Trustpilot. Irritationen gäller också att företaget ska ha hänvisat dem att skicka tillbaka produkten till Kina, och stå för frakten själv. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev