Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Anmälningsvåg mot Arlas kampanj

Publicerad: 9 maj 2017, 09:43

"Korna är mina arbetskamrater". Så lyder budskapet i Arlas senaste kampanj som har fått flera att se rött.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerArlaReklamfilm

Totalt ett 50-tal anmälningar har kommit in till Konsumentverkt mot Arlas senaste kampanj. Många av anmälarna har riktat in sig på formuelringen att korna är böndernas arbetskamrater. Många av anmälarna trycker gemensamt på att korna aldrig samtyckt till något arbete och snarare bör betraktas som rena produkter.

– Då och då dyker det upp ett flertal insändare och anmälningar med samma innehåll men med olika undertecknare. Vi får se vad Konsumentverket tar för beslut, säger Erik Bratthall, presschef på Arla, till Nyhetsbyrån Siren som har tagit fram anmälningarna.

Andra hävdar att kampanjen, som visats flitigt på olika TV-kanaler och på affischer i landet, är en försköning av verkligheten.

En person i Norrköping som hört av sig till Konsumentverket är orolig för hur Arlas reklam kommer att påverka hens barn och "en redan naiv generation" som aldrig varit på en bondgård.

Vad tycker du själv? Se kampanjen här nedan.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerArlaReklamfilm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.