Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Anna-Maria har fått flera fastigheter, flera bilar"

Publicerad: 18 februari 2010, 14:08

Igår rapporterade Resume.se om att Anna-Maria Fuxén fått sparken som marknadschef av sin pappa miljardären Roger Akelius. Nu svarar han på kritiken i ett öppet brev på Newzglobe.com.


Roger Akelius. Foto: Scanpix

Resume.se publicerar brevet i sin helhet. Rubriken är ”en arvstvist medan liket lever”.

”Etta på Expressens läsartopp i går var inte OS, utan familjen Akelius. Etta på Dagens Industris Läsartopp i går var inte bonus, räntehöjning, teknisk analys för börsaktie, utan familjen Akelius. Näst mest kommenterat på E24 var en artikel hur Akelius sparkar på gravida.

Grundproblemet är att Anna-Maria och jag har skilda uppfattningar hur mina intjänade pengar ska fördelas. Anna-Maria framförde skarpt att hon inte har förtroende för mig i denna viktiga fråga. Utan ett förtroende för den person som representerar ägaren i ett bolag kan man inte arbeta i styrelsen.
Anna-Maria med make Joakim har under fyra år på heltid fött tre barn. Jag har privat finansierat huvuddelen av tiden med skattefria gåvor om 50 000 kr varje månad i syftet att även maken Joakim ska vara hemma hos barnen. Det är inte att sparka en gravid dotter, som någon tidning skrev i går.
Separat bolag

Jag ville låta mina barn få en del av bolaget, att utvecklas med, under den tid då jag lever. Jag vet att de flesta barn tyvärr inte klarar att ärva en sommarstuga gemensamt. Därför utarbetade jag samarbetsregler, men enbart på hur mycket barnen skulle kunna få som ersättning från bolaget.
Där ingick att varje barn skulle kunna få två miljoner indexuppräknat, efter skatt, per år. Denna summa tycker jag är enorm. Min son David tackade nej direkt, enligt sin princip. David har sedan han var tjugo år på ett mycket hedervärt sätt sagt att han inte ska ha någon enda förmån för att hans pappa är rik. Jag har därefter aldrig lyckats ge David någon gåva eller ens fått ordna spelningar åt honom. David kommer att klara sig utmärkt, eftersom han är en skicklig och begåvad jazzmusiker.
Ursäkta, jag har just vaknat, bor på en ö i Bahamas.

Anna-Maria har fått flera fastigheter, flera bilar. I ett brev till ledningspersonal och styrelser, men jag informeras inte, säger Anna-Maria ett bestämt nej till gåvan. Hon klagar på villkoren. Då fick Johan i stället bolaget Apartment Bostad Landvetter AB, med villkor att inte ta ut en enda krona ur bolaget under tio år. Inte lön, inte arvode, ingen utdelning.
Det viktiga är att bygga vidare, att utveckla både bolaget och sig själv. Jag har själv inte tagit ut någon form av ersättning från Akelius Fastigheter för privat bruk under femton år.
Anna-Marias förste son fick vid sin födsel en sommarstuga vid en insjö Härryda. Den sålde Anna-Maria i somras för 2,4 miljoner. Anna-Maria har fått flera hus, flera bilar, flera resor.

Under de fyra år Anna-Maria varit hemma med barn har verksamheten i Akelius Fastigheter förändrats markant. Det arbete som tidigare skapades åt Anna-Maria som marknadschef, med realtivt hög lön för en person under trettio år, finns inte kvar efter dessa fyra år.
Eftersom verksamheten i Göteborg avslutades i somras erbjöds Anna-Maria att flytta till Stockholm. Genom att dels inte acceptera att flytta dels att inte se sig själv som en del av styrelse eller del av ägarfamilj måste bolaget enligt LAS säga upp Anna-Maria och ge lön i sex månder. Denna lön pågår nu och var, enligt Anna-Maria, värdefull för dagisplatser åt hennes tre barn, eftersom varken hon eller maken har annan lön.
Jag har alltså ingalunda sparkat en gravid kvinna som någon tidning påstår. De minsta barnen är nu två år.

Lån eller gåva?
I maj 2009 hjälpte jag Anna-Maria att finansiera en sommarstuga på västkusten med 6,4 miljoner. För att inte skapa orättvisa mellan mina barn var mitt villkor att Anna-Maria ska amorterna den skulden med kommande gåvor från mig. Varje barn skulle få två miljoner per år efter skatt, indexuppräknat, för det nya bolaget, den ena av dessa miljoner skulle användas för amortering.
Anna-Maria hävdar nu att dessa 6,4 miljoner var en direkt gåva utan villkor.

Jag har gett bort det mesta jag äger till Akelius Foundation. Dess syfte är att i första hand ”adoptera” 1 000 utsatta barn, ta hand om alla kostnader för barnen fram till och med högskola. Denna Foundation ska leva vidare långt efter det att jag är död. Där är regeln att nya styrelseledamöter ska vara lägst femtio år, ha levt klanderfritt och ha erfarenhet med en hög position inom förvärvslivet.
Alla större bolag har oerhört svårt att finna kvalificerade styrelseledamöter. Det är inte så lätt att leda större bolag. Det räcker inte att vara politiker, professor, kvinna eller läkare. Du måste ha en kvalificerad och relevant erfarenhet. I den gruppen jag söker är det inte många som ammar.
Men jag skulle inte säga nej till erfaren, ammande kvinna.


Roger Akelius
Nassau, Bahamas 100218

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.