Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Annannas lägger ner

Publicerad: 5 maj 2009, 12:14

Design- och kommunikationsbyrån Annannas håller på att läggas ner. De tre delägarna satsar istället på varsitt eget bolag.


Ann Edholm och Annica Lewander. Foto: Resumé

– Vi, de tre delägarna, har kommit överrens om att avveckla bolaget under 2009. Vi kände att det var dags att gå vidare i egen regi. Det har varit en lång process. Vi har diskuterat hur vi ska göra under ett drygt år, säger Annica Lewander, vice vd på Annannas.

Bolaget har mellan 10-15 kunder. Dessa jobbar nu vidare med de någon av de tre delägarna.
– Det är svårt att säga exakt hur många kunder vi har. Vi har inga avtal utan allt löper på. Vissa drar ner i de här tiderna medan andra satsar, säger Ann Edholm, vd på Annannas.
– De jobbar vidare med oss fast i andra konstellationer. Jag jobbar till exempel vidare med Servera och Årets kock i mitt nya bolag Lewander & Co. Dessutom samverkar jag med Ann Edholm med uppdraget som rör Åhlensgruppen, säger Lewander.

Ann Edholm kommer nu att driva det nystartade företaget Annbelievable. Hon kommer att jobba vidare med bland annat Åhlens internkommunikation, Electrolux, Friggs och Arbetslivsresurser. Anna Schroeder, creative director, håller precis på att starta upp företaget What´s Cooking.

Hur har uppdelningen av kunderna gått till?
– Det har kunderna valt själva, säger Lewander.

Annannas startade som en frilansgrupp 1995. År 2000 blev det ett aktiebolag.

När räknar du med att bolaget är helt nerlagt?

– Inte förrän i oktober, säger Ann Edholm. Hon tillägger.
– Det handlar inte om någon osämja. Vi har bara jobbat ihop väldigt länge och kände att vi ville lite olika saker. Annannas har varit en liten framgångshistoria, vi har ökat bra hela tiden.

– Vi ser fördelarna med varandras kompetenser och kommer att fortsätta att samarbeta, säger Annica Lewander.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.