Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Annonsen som Nike ångrar

Publicerad: 15 februari 2013, 08:29

Nikes annons.

Här är annonsen som togs bort från friidrottaren Oscar Pistorious sajt igår. "I am the bullet in the chamber" lyder copytexten i Nikes reklam med den hyllade atleten, som nu misstänks för att ha mördat sin fru med fyra skott.


Ämnen i artikeln:

Nike

Oscar Pistorius gick till historien som den första sprintern med båda benen amputerade som tävlade i OS. Men hans hjältegloria har hamnat på sned efter att hans fru hittades mördad i deras hem, skjuten med fyra skott.

Huvudmisstänkt för mordet är Oscar Pistorius.   Hans storsponsor Nike är troligtvis oroad över anklagelserna. Särskilt med tanke på den här annonsen, som igår plockades bort från atletens hemsida, enligt AdAge.

– Nike sänder sina djupaste sympatier och kondoleanser till alla berörda familjer i den här tragiska incidenten. Eftersom det är ett polisärende kommer Nike inte att lämna några ytterligare kommentarer, säger bolaget i ett uttalande.

Oscar Pistorius andra storsponsorer Oakley och BP säger sig vara "chockade" över nyheten, men vill inte kommentera den i övrigt.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Nike

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.