Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Annonserar efter tiggare

Publicerad: 8 augusti 2012, 08:14

Annonsen som har gått i Situation Stockholm.

Persondesign går ut med annonser i bland annat Situation Stockholm och söker tiggare. Syftet är att göra dem bättre på att samla in pengar – och själva ta en del av intäkterna. – Det är inte så många som tycker att det här är en bra idé, säger grundaren Per Jansson


Ämnen i artikeln:

Situation Stockholm

Persondesign startade som ett UF-företag under våren 2011 – men idén gick inte särskilt väl hem hos UF-organisationen som gav dem kalla handen, uppger företaget självt.

Nu väljer de att testa den på riktigt genom att söka 50 personer, som med deras hjälp ska tigga på Drottninggatan den 25 augusti. Evenemanget går under namnet "Tiggarlördag" och om det går bra tänker Persondesign fortsätta sin verksamhet.
– Vi har fått in 26 ansökningar, vilket är lite mindre än vad vi hade hoppats på vid det här laget. Det är förstås många människor som ringer, både glada och arga. Men vi är mest måna om att få ihop de 50 personer som vi behöver, säger Per Jansson.

Affärsidén är att "systematisera tiggeri i det offentliga rummet". I Persondesigns annons som har gått i Situation Stockholm och Mitt i-tidningarna framgår att lönen ligger på 100 kronor i timmen plus provision på vad man lyckas tigga ihop.
– Många tycker att man inte ska kapitalisera på den här typen av tjänster. Men vi tycker att vi gör samma sak som välgörenhetsorganisationer och crowdfunding-sajter på nätet, säger Per Jansson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Situation Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.