Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Annonsörerna om TV4 News nedläggning

Publicerad: 21 maj 2013, 09:18

TV4 News

I förra veckan stod det klart att TV4 News skrotas. Norwegian och Synsam är två av annonsörerna som hade exklusiva partnerskap med nyhetskanalen. Nu väntar de på att kompenseras för de två miljoner kronor de har betalat för att synas under 2013.


Ämnen i artikeln:

NorwegianSynsamTV4 News

Resumé kunde i förra veckan avslöja att TV4 News avvecklas efter dalande tittarsiffror och annonsintäkter. Nyhetsbolaget valde att skriva avtal med ett antal exklusiva partners i stället för att sälja reklamutrymme i TV4 News på traditionellt sätt.

Ett partnerskap som i år kostade annonsörerna två miljoner kronor per år. Under tiden i etern har annonsörer som Electrolux Home, Tele2 och Fortum valt att hoppa av som partners.

Nu väntar de befintliga annonsörerna på en kompensation. Norwegian har varit med sedan TV4 lanserades i januari 2012. Marknadschefen Sara Camursoy nåddes av nedläggningsbeskedet i förra veckan.

– Vi för en dialog med TV4 rörande kompensation och hur den blir vet vi inte än, säger Sara Camursoy till Resumé.

Flygbolaget ville exponeras i TV4 News för att nå resursstarka kunder.
– TV4 News var en intressant produkt som vi primärt använde för att nå affärsresenärerna. Det är tråkigt att kanalen lades ner, men vi står inte och faller med TV4 News. Det finns en uppsjö av kanaler som alternativ för målgruppen.

Synsam satsade på annonsering i TV4 News sedan årsskiftet. Marknadschefen Peter Herte fick beskedet från mediebyråerna under torsdagen. I går kontaktades han av TV4-Gruppen.

– Vi kommer att kompenseras genom utrymme i andra kanaler, säger Peter Herte till Resumé och fortsätter:

– TV4 News var ett intressant sätt för oss att nå vår målgrupp. Det här förändrar inte våra strategier nämnvärt. Vi lade inga stora pengar i TV4 News. Samtidigt är det tråkigt för TV-Sverige att de inte kan bära den här typen av nyhetskanal.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

NorwegianSynsamTV4 News

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.