Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Annonsrådet i aktion mot Calvin Kleins kampanj med Kardashian

Publicerad: 23 januari 2018, 13:11

Bilden på systrarna Jenner/Kardashian som anmäls av Annonsrådets medlemmar.

Systrarna Kardashian/Jenner figurerar i Calvin Kleins nya underklädeskampanj. Nu anklagas den för sexism av Annonsrådet, som bestämt sig för att massanmäla den.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerCalvin KleinAnnonsrådetKim Kardashian

Resumé rapporterade i går om Calvin Kleins nya kampanj "Our Family". Här ser vi lättklädda och utmanade bilder på systrarna Kim Kardashian West, Khloé Kardashian, Kourtney Kardashian, Kendall Jenner och Kylie Jenner. Dessa har väckt ont blod i gruppen Annonsrådet vars mål är att stävja sexistisk reklam. De genomför just nu en anmälningsaktion med syfte att bilderna ska plockas bort från Facebook.

"Att framställa systrar som sexuella partners är vanligt inom porren och det finns ofta kategorier på porrsajter som heter just "sisters". Det skulle alltså vara sexigt att systrar ligger med varandra, något som inte är förankrat i verkligheten då incest knappast kan anses vara sexigt. Tittar man på sammansättningen och kompositionen av bilden så förstår man snabbt att den inte är riktad till de kvinnor som ska köpa underkläder. Den är riktad till den manliga blicken och spelar på fantasin om systrar som är sexuellt involverade tillsammans" står det i uppmaningen till aktion.

Förhoppningen med att anmäla bilden är att göra det dyrare för Calvin Klein att använda den i sin Facebook-annonsering. Om tillräckligt många anmälningar kommer in vinner Calvin Klein till slut inte budgivningar i Facebooks backend-system längre, och annonserna stängs per automatik ned av systemet.

Calvin Klein har tidigare kritiserats vid flera tillfällen för sin reklam som många anser är sexistisk och objektifierande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.