Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Annonsrådet och The Amazing Society startar jämställdhetspanel

Publicerad: 9 mars 2018, 07:43

Amanda Oxell och Tobias Franzén.

I samarbete med The Amazing Society lanserar Annonsrådet sin jämställdhetspanel. Panelen avspeglar kulturell och etnisk mångfald och ska hjälpa byråer, annonsörer och andra aktörer med att skapa inkluderande kommunikation.


Ämnen i artikeln:

Amazing SocietyAmanda OxellReklamAnnonsrådetTobias Franzén

Annonsrådet har gjort sig kända för att slå ner på varumärken som sprider sexistiska, rasistiska och stereotypa budskap i sin kommunikation. Jämställdhetspanen handlar om att en beställare kan få sina koncept, kampanjer eller produktioner granskade enligt en struktur som Annonsrådet tagit fram. Processen genomförs digitalt och beställaren får efter granskningen tillbaka en sammanställning av de svar som kommit in från panelen och tillgång till de enskilda svaren från medlemmarna.

– Den som från början efterfrågade en sådan här lösning var Social First-byrån The Amazing Society. Idén kom från dem och de är måna om att resten av branschen också ska få möjligheten att använda lösningen vilket vi ser som något enormt positivt, berättar Amanda Oxell, grundare av Annonsrådet i en kommentar.

Tobias Franzén, vd på The Amazing Society, anser att det är viktigt att arbeta med inkluderings- och jämställdhetsfrågor både i den externa kommunikationen, men kanske framförallt internt.

– Vi har arbetat länge med att etablera en hög nivå av medvetenhet internt samt en kultur där vi diskuterar frågor kring jämställdhet och mångfald. Det gör att vi kan erbjuda en kompetens att skapa syftesdrivna insatser i tillägg till vår marknadsföringskompetens. Ett led i detta har hela tiden varit att emellanåt ta hjälp utifrån i och med att även de mest engagerade kan bli hemmablinda. I Annonsrådet har vi hittat en perfekt partner att kunna validera idéer, koncept och uttag, utifrån ett jämställdhetsperspektiv.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.