Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

ANR BBDO slår ifrån sig kritiken

Publicerad: 20 mars 2009, 09:28

ANR BBDOs vd Joakim Brinkenberg väljer att besvara Lena Holms anklagelser på mejl. Han tycker inte att kampanjen för IFK Göteborg är ett plagiat.


Ämnen i artikeln:

ANR BBDOGuldäggetMajblomman

Joakim Brinkenberg.

Igår kunde Resume.se rapportera om de upprörda känslorna på västkusten. Reklambyrån ANR BBDO anklagades av sin tidigare kund Majblomman för att ha plagierat stiftelsens material när de tog fram den så kallade Gaisblomman åt IFK Göteborg.

– Kampanjen är inte ett plagiat. Den innehåller beståndsdelar från Majblommans kommunikation och andra hjälporganisationer men merparten är helt egen, säger Joakim Brinkenberg, tidigare projektledare för Majblomman.

Joakim Brinkenberg kommenterar inte huruvida man på byrån använt sig av Majblommans interna arbetsmaterial eller ej.
– Kampanjen har inte brutit mot Marknadsföringslagen och inte heller mot Guldäggets regelverk. Jag respekterar Lena Holms åsikter men delar dem inte. Jag tänker heller inte diskutera dem via Resumé utan gör det med Lena direkt. Jag är övertygad om att kampanjen gillas av merparten av mottagarna och att den inte skadar Majblomman., säger Joakim Brinkenberg.

Reklamförbundets guldäggsgeneral Digge Zetterberg har undersökt om bidraget är korrekt och kommit fram till att det kan delta i tävlingen.
– Vi har kontrollerat bidraget under tävlingens gång med reklambyrån och uppdragsgivaren. De som skickar in bidragen ansvarar för att bidraget kan delta. I det här fallet har jag valt att kontakta dem för att verkligen se att det var ok och vi har också kollat med vår förbundsjurist och vi kom fram till att det inte var några problem.

Kollade ni med Majblomman?
– Nej. Vi hör inte av oss till tredje part.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.