Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Anrik reklambyrå i konkurs

Publicerad: 4 september 2009, 07:23

Krisen i fordonsbranschen har skördat ännu ett offer. Reklambyrån Sanning i Göteborg har gått i konkurs.


Kalle Forsberg, vd på Sanning.

Det var en långsam utförskana som fick B2B-byrån Sannings ägare och vd, Kalle Forsberg, att begära sin byrå i konkurs nu i augusti.
– Vi har haft det det tufft under ett och ett halvt år. Vi är en liten byrå med tunga industrikunder – Volvo Lastvagnar, Volvo Bussar och Personvagnar – och vi märkte att deras efterfrågan sinade i början av 2008, säger kalle Forsberg.
– Vi tappade inte kunderna, men de slutade göra det de tidigare gjort.

Sedan dess har han försökt anpassa byrån till de lägre intäkterna. Personalen har minskats från 10 till 3 personer, men byrån satt fast i ett dyrt hyreskontrakt i centrala Götreborg som inte gick att komma ur.

När Forsberg såg bokslutet för det brutna räkenskapsåret 2008-2009 upprättade han en kontrollbalansräkning.
– Vi hade inte förbrukat vårt aktiekapital, men det såg så dåligt ut inför hösten att jag inte vågade köra vidare.

Byrån har haft andra kunder också: Emerson Process Management, Dynapac, SFK Certifiering. Men inte så det räcker för att klara kostnaderna.

Sanning grundades 1980 av Tomas Hedberg, Conny Gustavsson och Thomas Roth som kom från Andersson & Lembke. Kalle Forsberg, som är kreatör i botten,  började på byrån och blev delägare 1999. 2006 köpte han ut den siste av de övriga delägarna, Tomas Hedberg.

Vad ska du göra nu?
– Jag vet inte. Mina anställda söker väl jobb. Jag ska väl starta någon egen liten verksamhet. Framöver känner jag inte för att ha en masa anställda att administrera. Jag brinner för att göra bra och kreativ reklam. Framför allt för små och mellanstora industriföretag. Där finns det väldigt mycket att göra kreativt sett.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.