Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Apollos dundertabbe

Publicerad: 4 januari 2011, 13:18

Här är reklamtabben som skakar Apollo och reklambyrån Åkestam Holst. Researrangören använder ett Ving-hotell i sin nya tv-reklam. – Mycket beklagligt, säger Åsa Jonsson, informatör på Apollo som nu stoppar kampanjen efter Resume.se:s avslöjande.


Apollo-reklamen med Vings hotellrum.

Apollo har kört reklamfilmen i tv och på sajten under julen. Problemet är att Mallorca-hotellet som används i kampanjen – Ponent Mar – tillhör konkurrenten Ving.

Resume.se konfronterade Apollo med frågor om detta i dag och efter en kontroll stoppar nu Apollo reklamen.

– Tyvärr är det inte ett hotell vi säljer utan det har blivit ett missförstånd mellan reklambyrån Åkestam Holst och vår spanska produktionsbyrå, säger Åsa Jonsson, informatör på Apollo.

Ett dyrbart misstag för Apollo som Ving kommenterar så här:

– Vi är glada för att de lyfter upp vårt hotell och att Apollo ger oss gratisreklam, lite oväntat kanske, säger Madgdalena Öhrn, informationschef på Ving.

– Ponent Mar, i Palma-Nova på Mallorca, har vi haft i programmet i tjugo år, och är ett hotell som många av våra kunder återvänder till år efter år och är väldigt nöjda med.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.