Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Apotek Hjärtat flyttar in i världens största spelbutik – byter hudvårdsprodukter mot ”skins”

Publicerad: 3 december 2019, 09:59

Byteshandel på hög nivå när Apotek Hjärtat och Wenderfalck försöker nå unga gamers.


Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatWenderfalck

Steam är världens största marknadsplats för gaming. Via plattformen kan man ladda ned olika spel, lagra saker man hittat i spelen och interagera med andra spelare. Plattformen har 90 miljoner månatliga användare som årligen köper spel för cirka fem miljarder kronor, motsvarande cirka 20 procent av den totala spelmarknaden.

En stor del inom gamingvärlden har de senaste åren kommit att handla om så kallade ”skins”, föremål som spelarna kan utrusta sina karaktärer med. Många spel är numera gratis och utvecklarna får i stället in pengar via just skins. Om användarna inte vill lägga ned pengar på föremålen kan de också byta till sig dem, ett område där Apotek Hjärtat nu försöker ta sig in.

Nyligen släppte Apotek Hjärtat hudvårdsserien Spot Stop, en serie produkter anpassad för tonårshy. Inom ramen för kampanjen ”Skin for Skin” kommer de låta Steam-användarna byta sina överflödiga ”skins” mot Spot Stop-produkter. Bakom kampanjen ligger kommunikationsbyrån Wenderfalck.

– Det är inte helt självklart att flytta in ett apotek på Steam, det krävs en stark kärna av relevans i idén. Kampanjen har fått ett starkt mottagande från starten, någon trade:ade ett pepparkakshus-skin från Euro Truck Simulator 2, en annan photoshopade fram en ny design på produkterna, säger Petter Rudwall, creative director på Wenderfalck.

Kampanjen går på Youtube och Instagram med aktiveringar via Reddit och Twitchprofiler. Apotek Hjärtat var i helgen även på plats i Jönköping för Dreamhack.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatWenderfalck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.